Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Μαρία Ανδρούτσου: «Είμαστε κατηγορούμενοι γιατί είπαμε την αλήθεια»

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ γιατί έχουν να διανύσουμε έναν κοινό δρόμο, έναν κοινό αγώνα που θα φέρει τέλος σε αυτή την ομηρία. Σήμερα βρισκόμαστε κατηγορούμενοι, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, 27 δημοτικοί σύμβουλοι και η δήμαρχος, διότι έκαναν το αυτονόητο. Τι έκαναν δηλαδή; Δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι που κέρδισαν πρωτόδικα το δικαστήριο πρέπει να στηριχθούν χωρίς να ασκηθεί έφεση για να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Είμαστε κατηγορούμενοι γιατί είπαμε την αλήθεια. Είπαμε ότι όσοι καθαρίζουν τα σχολεία μας, όσοι περιποιούνται το πράσινο, όσοι στελεχώνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες καθαριότητας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Τα παραπάνω δήλωσε η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, κατά την τοποθέτησή της στη συγκέντρωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Να σημειωθεί ότι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου κλήθηκαν σε απολογία επειδή δεν άσκησαν έφεση στη δικαστική απόφαση για τη μεταβολή της σχέσης εργασίας των συμβασιούχων εργαζομένων σε αορίστου χρόνου.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν ως εξής:

– Κατάργηση της υποχρέωσης εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων.

– Μονιμοποίηση των εργαζομένων-συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

– Ανάκληση κάθε πειθαρχικής δίωξης σε Δημοτικά Συμβούλια και αιρετούς που αποφάσισαν την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και το συμφέρον των Δημοτών που τους εξέλεξαν.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης: Κλήση σε απολογία δημοτικών συμβούλων για τους συμβασιούχους – Συμβολικό κλείσιμο του Δήμου

Ειδήσεις από τον Άγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ