Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img

Καταργείται το μπόνους δόμησης του ΝΟΚ

Ψηφίστηκε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης η τροπολογία για την κατάργηση των μπόνους δόμησης στα ύψη των κτιρίων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) του νόμου ν. 4067/2012 για συγκεκριμένες περιοχές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ανοίγει ο δρόμος για την κατάργησή τους σε όλες τις περιοχές της χώρας όπου ίσχυαν προγενέστερα ειδικά πολεοδομικά διατάγματα.

Με τη ρύθμιση, όπως κατατέθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ψηφίστηκε στη Βουλή, καταργούνται στο Παλαιό Ψυχικό, τη Φιλοθέη και την Εκάλη τα «μπόνους» δόμησης για τα ύψη των κτιρίων του ΝΟΚ 2012 για όλες τις νέες οικοδομές. Ωστόσο, προβλέφθηκε ότι κατοχυρώνουν το δικαίωμα δόμησης όσοι έχουν εκδώσει προεγκρίσεις οικοδομικών αδειών, έως την έναρξη ισχύος της νέας ρύθμισης που ψηφίστηκε στη Βουλή, δηλαδή μέχρι τη δημοσίευση του νέου νόμου του ΥΠΕΣ στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους Δήμους, όπου συμπεριελήφθη η τροπολογία για τα «μπόνους» δόμησης του ΝΟΚ, είναι το τελευταίο μέχρι την διακοπή της Ολομέλειας για το Πάσχα και του προγραμματισμένου Κυβερνητικού νομοθετικού έργου της ΙΗ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου. Με αυτό το σχέδιο νόμου ολοκληρώνεται το κοινοβουλευτικό έργο αυτής της Βουλής, καθώς θα ακολουθήσουν μετά το Πάσχα οι διαδικασίες για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και η Βουλή θα κλείσει.

Διαβάστε επίσης: Ψηφίστηκε η ρύθμιση-«μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ