Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΛΑΕ – ΑΑ: Δεν έχει τέλος ο κατάλογος με τα θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο Φιλιππινέζου εργάτη, που τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της εργασίας του στα ναυπηγεία Ερμούπολης Σύρου και κατέληξε στο νοσοκομείο, το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαιτεί μεταξύ άλλων την κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων για όλους τους εργάτες, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο της ανακοίνωσης

Νεκρός μετανάστης εργάτης από ατύχημα στα ναυπηγεία Ερμούπολης Σύρου.
Άλλος ένας νεκρός εργάτης, που επειδή είναι μετανάστης , κανένας δεν αναζητεί και κανένας δεν ασχολείται.

Ο άτυχος εργάτης από τις Φιλιππίνες εργαζόταν ως καθαριστής μηχανής σε πλοίο, που επισκευάζεται στα ναυπηγεία στην Ερμούπολη Σύρου, τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της εργασίας του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε. Η είδηση έγινε γνωστή από την Λιμενική Αρχή Σύρου, που διενεργεί προανάκριση, ενώ μέχρι τώρα ούτε τα ναυπηγεία,ούτε η εταιρεία, στην οποία ανήκει το πλοίο που εργαζόταν, έβγαλαν οποιαδήποτε ανακοίνωση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Χιλιάδες μετανάστες εργάτες εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες σε πλοία, χωρίς καμία προστασία και χωρίς κανένα δικαίωμα!!! Τα θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα είναι εγκλήματα. Οι μετανάστες εργάτες δεν είναι σκουπίδια, είναι άνθρωποι.

Η Λαϊκή Ενότητα- Ανυπότακτη Αριστερά απαιτεί
– Την πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών
– Την κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων για όλους τους εργάτες, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ