Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Αναβαθμίζεται ο φωτισμός στους δρόμους του Δήμου

Στην αντικατάσταση του οδοφωτισμού προχωρά με γρήγορους ρυθμούς ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, τα τεχνικά συνεργεία του οποίου σταδιακά δίνουν φως στους δρόμους όλης της πόλης με στόχο την ασφάλεια των μετακινήσεων, των πολιτών στις γειτονιές του Δήμου και την μείωση του ενεργειακού κόστους.

Συγκεκριμένα, με κλιμάκωση των έργων, για την επίτευξη του στόχου μεγάλης ενεργειακής αποδοτικότητας και στο πλαίσιο του ενεργειακού εκσυγχρονισμού του, της βελτίωσης των συνθηκών οπτικής άνεσης και ασφάλειας για τους πολίτες.

Σύμφωνα με την δημοτική Αρχή τον εκσυγχρονισμό του οδοφωτισμού της πόλης μας, αντιμετωπίζονται προβλήματα ετών όπως:
Μη ορθολογική λειτουργία του δικτύου, η έλλειψη επαρκούς φωτισμού λόγω μη ανιχνεύσιμων βλαβών και η κακή ποιότητα φωτισμού οδικού δικτύου.

Αναφερόμενος στο έργο ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος δήλωσε: «Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τα έργα του προγράμματος led για τον οδοφωτισμό. Εξοικονομούμε πόρους, μειώνουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα και αυξάνουμε το αίσθημα ασφάλειας στην πόλη. Το ποσοστό μείωσης της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας θα ανέλθει μετά την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέα τύπου led σε 61,28%. Η Δημοτική μας Αρχή κατάφερε σε λιγότερο από 2,5 χρόνια και προχώρησε το έργο, με διεθνή διαγωνισμό, χωρίς παραχώρηση των ανταποδοτικών, και ήδη ένα υψηλό ποσοστό, πολύ πάνω από το 50% της πόλης μας, διαθέτει φωτισμό led σε μια περίοδο ενεργειακής κρίσης».

Διαβάστε επίσης: Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ