Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Εκδήλωση για την εκτέλεση των 200 αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης

Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της εκτέλεσης των 200 Κομμουνιστών Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι δήμαρχοι Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, Χαϊδαρίου, Ευάγγελος Ντηνιακός, Νίκαιας – Ρέντη και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης, Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας. Επίσης, οι πρώην δήμαρχοι Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, Γιώργος Κοντόσταυλος, Αντώνης Καμπάκας, Γιώργος Κατημερτζής, καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ, Σπύρος Τζόκας.

Ακόμη παραβρέθηκαν, εκ μέρους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, οι υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Νίκος Παππάς, Σπύρος Αγγέλης και με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλακάκης.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, μέλη της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Κέντρου Καισαριανής πραγματοποίησαν δρώμενο, διαβάζοντας αποσπάσματα από τα σημειώματα που άφησαν πίσω τους οι μελλοθάνατοι ήρωες, κατά τη διάρκεια της διαδρομής από το Μπλοκ 15 του Χαϊδαρίου μέχρι το Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Ο σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Καισαριανής, Γιώργος Γουρζουλίδης, ερμήνευσε τα τραγούδια «Μέρα Μαγιού» και «Επέσατε θύματα».

Ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαγιάννης απήγγειλε το ποίημα «Πρωτομαγιά 1944», του Κώστα Βάρναλη και ο ηθοποιός και πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Καισαριανής, Νίκος Βερλέκης απήγγειλε το ποίημα «Σκοπευτήριο Καισαριανής» του Γιάννη Ρίτσου.

Οι ηθοποιοί Νίκος Βερλέκης και Βέρα Μακρομαρίδου ανέγνωσαν τα ονόματα των 200 ηρώων.

Στη μνήμη των νεκρών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Διαβάστε επίσης: Διήμερο εκδηλώσεων για τους 200 αγωνιστές που εκτελέστηκαν από τους ναζί

Eιδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ