Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Λυκείου

Τις επαγγελματικές τους κατευθύνσεις, βάση των ενδιαφερόντων τους και των προϋποθέσεων για άμεση εύρεση εργασίας, αναζήτησαν οι μαθητές της Ά και΄Β λυκείου που μετείχαν στο Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού που παρείχε δωρεάν ο Δήμος Γλυφάδας το Σαββατοκύριακο 6 και 7 του μήνα.

Οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε επιλεγμένες ερωτήσεις, ενώ τα αποτελέσματα, τους παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες ως προς:
1. Τις ικανότητές τους στους διάφορους γνωστικούς τομείς
2. Τα ενδιαφέροντά τους
3. Τη δομή της επαγγελματικής προσωπικότητάς τους
4. Την αυτοεκτίμησή τους
5. Την ικανότητα στοχοθεσίας τους και το ποσοστό κατά το οποίο επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες
6. Τα επαγγέλματα και τις ειδικότητες που τους ταιριάζουν και τις αντίστοιχες ακαδημαικές σχολές.

Η παράδοση των αποτελεσμάτων έγινε στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας, όπου προσκλήθηκαν μαθητές γονείς για να παραλάβουν την αναφορά των αποτελεσμάτων με στόχο την πληρέστερη κατανόηση και αξιοποίηση τους στη διαδικασία λήψης των αποφάσεών τους.

Το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού “ΑΡΙΣΤΟΝ’” το οποίο θεωρείται κορυφαίο ψυχομετρικό εργαλείο, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Computer Academy και το Κέντρο μαθησιακής ανάπτυξης και επαγγελματικού προσανατολισμού Atout edu&pro. Η σημασία του είναι καθοριστική για τη ζωή κάθε νέου ανθρώπου, ο οποίος σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία καλείται να λάβει αποφάσεις για το επαγγελματικό του μέλλον.

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη δράση ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος παπανικολάου είπε: «Πρώτη μας σκέψη είναι πάντα τα παιδιά μας. Θέλουμε συνεχώς να είμαστε δίπλα τους και να τα στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Ο Δήμος Γλυφάδας δεν θα μπορούσε να μην είναι παρών στις στιγμές αυτές, που οι νέοι της πόλης μας αποφασίζουν για το μέλλον τους. Ξέρουμε ότι συχνά είναι μια δύσκολη απόφαση. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τα παιδιά. Τους παρέχουμε μία υψηλού επιπέδου υπηρεσία επαγγελματικού προσανατολισμού, μέσα από ένα επιστημονικά αξιόπιστο και έγκυρο ψυχομετρικό εργαλείο, προϊόν πολύχρονων ερευνών, που θα διευκολύνει σημαντικά τις επιλογές τους, ώστε να τους ανοίξει το δρόμο σε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στην τόσο απαιτητική σήμερα αγορά εργασίας».

Ο δήμαρχος ήταν παρών και τις δύο ημέρες 6 και 7 Μαϊου και απηύθυνε χαιρετισμό. Παρόντες ήταν επίσης -και χαιρέτισαν τις εκδηλώσεις- ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης και η πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαρία Καράμπελα – Καραβουσάλη.

Διαβάστε επίσης: Έως τις 12 Ιουνίου θα λειτουργεί το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ