Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ερωτήματα για τη δημοτική Επιχείρηση «Ευώνυμος ΑΕ»

Έλεγχο διαφάνειας στην διοικούσα Αρχή άσκησε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της Ηλιούπολης ο επικεφαλής της παράταξης “Η Πόλη που Θέλω”, Γαβριήλ Αραμπατζής, με θέμα την δημοτική Επιχείρηση «Ευώνυμος ΑΕ», ενώ στο απυρόβλητο δεν έμειναν ούτε οι υπόλοιπες αντιπολιτευόμενες παρατάξεις τις οποίες κατηγόρησε για σιωπή και αδιαφορία.

Σκοπός του Γ. Αραμπατζή, στην εισήγησή του ενώπιον του δημοτικού Συμβουλίου ήταν να λάβει απαντήσεις σχετικά με το που πηγαίνουν τα χρήματα των φορολογουμένων δημοτών της Ηλιούπολης, κατόπιν των όσων αποκαλύφθηκαν για την «Ευώνυμος ΑΕ».

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Αραμπατζής έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα που έχει να κάνει με την δημοτική Επιχείρηση «Ευώνυμος ΑΕ», η οποία είναι ένα από τα συνολικά 4 νομικά πρόσωπα του δήμου Ηλιούπολης που τέθηκαν από το 2011 , σε καθεστώς εκκαθάρισης λόγω αλλαγής του νομικού πλαισίου.

Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν 13 χρόνια, τα 4 νομικά πρόσωπα που τέθηκαν σε εκκαθάριση από το 2011 εξακολουθούν να διατηρούν ενεργό ΑΦΜ.ενώ ο κ. Αραμπατζής έφερε στοιχεία στο δημοτικό συμβούλιο για την αμοιβή του εκκαθαριστή.

Η σύμβαση εκκαθάρισης προέβλεπε μηνιαία αμοιβή του εκκαθαριστή 2.500 ευρώ πλέον του ΦΠΑ για κάθε μήνα εκκαθάρισης, το οποίον σημαίνει ότι μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί συνολικά από τον Δήμο περίπου 400.000 ευρώ

Αν και αρχική σύμβαση στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) δεν υπάρχει, βάσει της τροποποιητικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και του εκκαθαριστή, η αμοιβή του τελευταίου για την εταιρεία «Ευώνυμος», ανέρχεται στο συνολικό ποσό των…. 192.696 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Βάσει αυτών, ο Γ. Αραμπατζής διατύπωσε το έρώτημα, πώς μπορούν να πληρώνονται συμβάσεις που δεν έχουν αναρτηθεί στο ΚΗΜΔΗΣ, ενώ ζητά εξηγήσεις για το πού καταλήγουν τα λεφτά των δημοτών.

Διαβάστε επίσης: Καταδίκη της επίθεσης με αβγά σε υποψήφιο σύμβουλο

Ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ