Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 1 Ιουνίου

Ο συνεργάτης μας  Άγγελος Πολύδωρος παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από την Πέμπτη 1/6/2023

==============================

Αγάπη και μίσος – Brother and sister

Οικογενειακό δράμα με πολλά flashback και δυο πολύ καλές ερμηνείες. Η Αλίς (Μαριόν Κοτιγιάρ) είναι ηθοποιός γύρω στα 50, όσο περίπου και ο Λουί (Μελβίλ Πουπό) που είναι δάσκαλος και ποιητής. Η Αλίς μισεί τον αδερφό της για περισσότερα από είκοσι χρόνια, διάστημα κατά το οποίο δεν έχουν συναντηθεί ποτέ. Αλλά μετά από ένα σοβαρό ατύχημα των γονιών τους, θα αναγκαστούν να ξανασυναντηθούν.

INFO

Είδος: Δράμα, 2022

Χώρα: Γαλλία, 2022

Παίζουν: Μελβίλ Πουπό, Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκολσίφτε Φαραχανί

Διανομή: Cinobo

==============================

Επίδοξοι κληρονόμοι – The estate

Καλοκαιρινή, διασκεδαστική κωμωδία, στην οποία μια κληρονομιά διεκδικείται αποκλειστικά από γυναίκες… εκτός απροόπτου, βέβαια. Η Μέισι (Τόνι Κολέτ) και η Σαβάνα (Άννα Φάρις) με μια ετοιμόρροπη καφετέρια στα όρια της εξαφάνισης και τις ζωές τους στάσιμες, συνωμοτούν ενάντια στην ετοιμοθάνατη, πλούσια θεία Χίλντα (απίστευτη η Κάθλιν Τέρνερ) με την ελπίδα να πάρουν την κληρονομιά της. Αλλά, όπως θα διαπιστώσουν σύντομα, δεν είναι οι μόνες στην οικογένεια με παρόμοιο σχέδιο. Ένας ανιψιός (Ντέιβιντ Ντουκόβνι) δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ τη θεία Χίλντα.

INFO

Είδος: Κωμωδία (91’)

Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (2023)

Σκηνοθεσία: Ντιν Κρεγκ

Παίζουν: Τόνι Κολέτ, Άννα Φάρις, Καθλίν Τέρνερ, Ντέιβιντ Ντουκόβνι, Ρόζμαρι ΝτεΓουίτ, Ρον Λίβινγκστον

Διανομή: The Film Group

==============================

Το έγκλημά μου – Mon crime

Έξυπνη κωμωδία με ένα δυνατό καστ. Στο Παρίσι της δεκαετίας του 30’, η Μαντλέν (Νάντια Τερέσκιεβιτς), μία όμορφη, νέα, άφραγκη ηθοποιός, κατηγορείται για την δολοφονία ενός διάσημου παραγωγού. Με την βοήθεια της φίλης της Πολίν (Ρεμπέκα Μαρντέρ), μιας νεαρής άνεργης δικηγόρου, αθωώνεται επικαλούμενη αυτοάμυνα. Μία νέα ζωή διασημότητας και επιτυχίας ξεκινάει, μέχρι που η αλήθεια αποκαλύπτεται. Στο χώρο της δικαιοσύνης ξεχωρίζουν οι Φαμπρίς Λουκινί και Αντρέ Ντισολιέ

INFO

Είδος: Κομεντί, 103΄

Χώρα: Γαλλία, 2023

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν

Παίζουν: Νάντια Τερέσκιεβιτς, Ρεμπέκα Μαρντέρ, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ντάνι Μπουν, Αντρέ Ντισολιέ, Φαμπρίς Λουκινί

Διανομή: Tanweer – Film Trade

==============================

Ευτυχισμένοι μαζί – What’s love got to do with it

Πολυφυλετική κομεντί, της οποίας ο τίτλος από ένα τραγούδι της Τίνα Τάρνερ συναντά τον τίτλο Love Contractually που θέλει να δώσει η Ζόε στο ντοκιμαντέρ της κάνοντας λογοπαίγνιο απέναντι στο φιλμ Love Actually. Η οποία Ζόε (Λίλι Τζέιμς), ψάχνει το μεγάλο έρωτα στα chat γνωριμιών που για την ώρα της έχουν προσφέρει γνωριμίες μόνο με ακατάλληλους άντρες, κάτι που εξοργίζει την εκκεντρική μητέρα της. Αντίθετα o παιδικός της φίλος και γείτονας, Καζ (Σαζάντ Λατίφ), πιστεύει ότι η λύση για αυτόν βρίσκεται στο παράδειγμα των γονιών του: το προξενιό. Έτσι γνωρίζει μια όμορφη και έξυπνη κοπέλα και αποφασίζει να τη παντρευτεί. Για την «σύγχρονη» Ζόε η απόφαση του φίλου της είναι αδιανόητη.

INFO

Είδος: Κωμωδία, Αισθηματική, 108΄

Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο, 2022

Σκηνοθεσία: Σεκάρ Καπούρ

Παίζουν: Λίλι Τζέιμς, Εμα Τόμπσον, Σαζάντ Λατίφ, Σαμπάνα Αζμι

Διανομή: Spentzos Film

=============================

Πρόσκληση σε φόνο – Invitation to a murder

Γαλλικό whodunit με φόντο μυστηριώδη πύργο στη Νότια Αγγλία(!) του 1934, όπου ένας απομονωμένος δισεκατομμυριούχος προσκαλεί έξι φαινομενικά αγνώστους μεταξύ των, μεταξύ των οποίων και την Μιράντα Γκριν ανθοπώλισσα, φανατική αναγνώστρια της Άγκαθα Κρίστι (περίεργο!) και επίδοξη ντετέκτιβ. Η Μιράντα (Μίσα Μπάρτον) βρίσκει τη μυστηριώδη πρόσκληση πολύ δελεαστική για να την προσπεράσει. Όταν ένας καλεσμένος εμφανίζεται νεκρός, η Μιράντα βρίσκει ευκαιρία να ψάξει σε βάθος την υπόθεση και να αναδείξει τον εαυτό της ως ντετέκτιβ, πετυχαίνοντας ίσως και ένα διορισμό στη Σκότλαντ Γιάρντ. Μα είμαστε σοβαροί;

INFO

Είδος: Θρίλερ, Μυστηρίου, 92΄

Χώρα: Γαλλία, 2023

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σίμεκ

Παίζουν: Μπιάνκα Σάντος, Κρις Μπράουνινγκ, Μίσα Μπάρτον, Σίμους Ντίβερ

Διανομή: Spentzos Film

==============================

Ο μπαμπούλας – The boogeyman

Θρίλερ τρόμου, γυρισμένο με όλα τα στερεότυπα του είδους και με μοναδικό πλεονέκτημα το γεγονός, ότι είναι βασισμένο σε νουβέλα του Στίβεν Κινγκ, εμπνευσμένη από τους φόβους και τις ανησυχίες που συχνά παρατηρούνται στους γονείς για την ασφάλεια των παιδιών τους. Ένας άντρας προσπαθεί να εξηγήσει στον ψυχίατρό του ότι ο Μπαμπούλας είναι υπαρκτός και σκοτώνει τα παιδιά του.

INFO

Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, 98΄

Χώρα: ΗΠΑ, Καναδάς, 2023

Σκηνοθεσία: Ρομπ Σάβατζ

Παίζουν: Κρις Μεσίνα, Σόφι Θάτσερ, Ντέβιντ Νταστμάλχιαν, Μαρλίν Άιρλαντ, Βίβιαν Λάιρα Μπλερ

Διανομή: Feelgood

=============================

Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Σύμπαν – Spider-Man: Across the Spider-Verse

Ο Μάιλς Μοράλες μετά την επανένωσή του με την Γκουέν Στέισι, εκτοξεύεται στο Αραχνο- Σύμπαν όπου και συναντά μια ομάδα Αραχνανθρώπων που έχουν αποστολή: να το προστατεύσουν με κάθε τρόπο. Όταν όμως οι ήρωες συγκρούονται για το πώς θα χειριστούν μια νέα απειλή, ο Μάιλς βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους Αραχνανθρώπους και καλείται να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ήρωας. Έτσι μόνο θα καταφέρει να σώσει αυτούς που αγαπά.

INFO

Είδος: Animation, Περιπέτεια, Οικογενειακή, Μεταγλωττισμένο, 140΄

Χώρα: ΗΠΑ, 2023

Σκηνοθεσία: Ιόακιμ Ντος Σάντος, Κεμπ Πάουερς, Τζάστιν Τόμσον

Διανομή: Feelgood

==============================

Ο Μεγαλόδοντας – Black Demon

Βασισμένη σε έναν μεξικάνικο θρύλο, η περιπέτεια έρχεται να μας θυμίσει κάτι μεταξύ του Τα Σαγόνια του Καρχαρία και του Deep Horizon. Τίποτα καινούργιο και αγωνιώδες. Ο Πολ (Τζος Λούκας) με την οικογένειά του να επιθεωρήσει μια εξέδρα πετρελαίου που έχει η εταιρεία του. Μόλις φτάνουν εκεί, βρίσκουν το μέρος εγκαταλελειμμένο με λίγους τρομαγμένους εργάτες που του λένε για επιθέσεις από έναν μεγαλόδοντα καρχαρία. Με τη φύση να εκδικείται (κλισέ) ο Πολ πρέπει να κρατήσει την οικογένειά του ασφαλή και να μείνει ζωντανός.

INFO

Είδος: Θρίλερ, Περιπέτεια, 100΄

Χώρες: Μεξικό, ΗΠΑ, Δομινικανή Δημοκρατία, 2023

Σκηνοθεσία: Άντριαν Γκράνμπεργκ

Παίζουν: Φερνάντα Ουρεχόλα, Έκτορ Χιμένεζ, Τζος Λούκας, Χούλιο Σεζάρ Σεντίγιο

Διανομή: Spentzos Film

==============================

Ο μελισσοκόμος (Επαν.)

Το κλασικό αριστούργημα του Θόδωρου Αγγελόπουλου με την εξαίρετη ερμηνεία του Μαρτσέλο Μαστρογιάνι στο ρόλο του Σπύρου ενός σιωπηλού, εσωστρεφούς και σε διαρκή αναζήτηση του εαυτού του  μέσα από πλάνα που -με τη βοήθεια της φωτογραφίας του Γιώργου Αρβανίτη και της μουσικής της Ελένης Καραΐνδρου- αποπνέουν μια ατμόσφαιρα μελαγχολίας και συναισθηματικής φόρτισης.

INFO

Είδος: Δράμα, 120΄

Χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, 1986

Σκηνοθεσία: Θόδωρος Αγγελόπουλος

Παίζουν: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Νάντια Μουρούζη, Σέρτζε Ρετζιάνι, Τζένη Ρουσσέα, Ντίνος Ηλιόπουλος

Διανομή: New Star

==============================

Το αγόρι – Shonen (Επαν.)

Ένα καυστικό σχόλιο για τη μεταπολεμική Ιαπωνία που μέσα από τα ερείπια αναδύεται εκμεταλλευόμενη τα δυτικά πρότυπα και χάνοντας τις παραδοσιακές της αξίες. Κεντρικό πρόσωπο στην ταινία είναι ένας 10χρονος που μαζί με την οικογένειά του σκηνοθετούν ατυχήματα, στα οποία υποδύονται τους τραυματίες, εκβιάζοντας τους οδηγούς και ζητώντας τους χρήματα, για να μη τους καταγγείλουν στην αστυνομία. Από τη μια, έχουμε την εξ ορισμού παιδική αθωότητα και από την άλλη, την ηθική εξαχρείωση στην οποία έχει οδηγηθεί η οικογένεια.

INFO

Είδος: Δράμα, 105΄

Χώρα: Ιαπωνία, 1969 (ψηφιακή επανέκδοση)

Σκηνοθεσία: Ναγκίσα Όσιμα

Παίζουν: Φούμιο Ουατανάμπε, Ακίκο Κογιάμα, Τετσούο Άμπε

Διανομή: New Star

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ