Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Μεγάλης συμμετοχή στα σεμινάρια Ά Βοηθειών

Γνώσεις που μπορούν να σώσουν ακόμη και ζωές απεκόμησαν όσοι παρακολοούθησαν το Σάββατο 10 Ιουνίου το Επιμορφωτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης που διοργάνωσε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων.

Στη διάρκεια του Σεμιναρίου, που απευθυνόταν σε ενήλικές και παιδιά, με τη χρήση των κατάλληλων εκπαιδευτικών μέσων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ορισμένες από τις βασικές αρχές της σωστής και ποιοτικής καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και των πρακτικών πρώτης βοήθειας ενώ πλέον είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να χειριστούν σημαντικά έκτακτα περιστατικά.

Με σύνθημα «Η γνώση σώζει ζωές» οι εισηγητές της Ε.Δ.Ο.Κ., μύησαν και εκπαίδευσαν τους συμμετέχοντες στη δράση, στις βασικές πρακτικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ),ενώ οι συμμετέχοντες έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε: «Μαζί με πολλούς συνδημότες μας, στο Παλαιό Φάληρο, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε, μέσω του προγράμματος εκπαίδευσης «Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε ενήλικες και παιδιά», για τις βασικές αρχές Α’ Βοηθειών, για τις οποίες πάντοτε ευχόμαστε να είναι αχρείαστες, ωστόσο πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ώστε να συμβάλλουμε, εάν απαιτηθεί, στη διάσωση ενός συνανθρώπου μας που θα βρεθεί αιφνίδια σε κίνδυνο. Σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ θα εξακολουθήσουμε να οργανώνουμε δράσεις με κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσημο. Ευχαριστώ τους διασώστες της Ε.Δ.Ο.Κ για τη συμβολή και κοινωνική προσφορά τους».

Διαβάστε επίσης: Έρευνα για τις ενεργειακές ανάγκες στο Παλαιό Φάληρο

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ