Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εύσημα σε σχολεία της πόλης για την Κυκλική Οικονομία

Εκδήλωση επιβράβευσης των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης, για τη συμμετοχή τους στο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία και Διαλογή στην Πηγή».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον Δήμο σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό φορέα ΝοWaste21, την τρέχουσα σχολική χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε και περιλάμβανε την εκπαίδευση της σχολικής κοινότητας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε συνδυασμό με Διαλογή στην Πηγή 6 ρευμάτων Ανακύκλωσης. Το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα, υποστηρίζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ο οποίος έχει δώσει την αιγίδα του στα εκπαιδευτικά προγράμματα της NoWaste21, από τα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ), δηλαδή την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την Ανακύκλωση Συσκευών, την ΑΦΗΣ καθώς και από την εταιρία RECYCOM.

Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επαίνεσε τους επικεφαλής των σχολείων για την προσπάθεια που κάνουν στον τομέα της Ανακύκλωσης, ενώ προέτρεψε τους μαθητές να συνεχίσουν το ίδιο δυναμικά αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Η επιβράβευση αφορά το σύνολο του σχολείου και όχι μεμονωμένους μαθητές, αφού σκοπό έχει την ανάδειξη της αξίας της συμμετοχικής προσπάθειας σε μία τόσο σημαντική δράση. Οι διακρίσεις δεν αφορούν σειρά κατάταξης αλλά διαφορετικές κατηγορίες που σχετίζονται με τον δείκτη ποσότητας Ανακύκλωσης Συσκευασιών ανά μαθητή, με την συνολική επίδοση στην Ανακύκλωση Συσκευασιών (Χαρτί, πλαστικό-μέταλλο-PMD, πλαστικά καπάκια) που συναντώνται στα σχολεία, όπως και την συνολική επίδοση Ανακύκλωσης στα απόβλητα Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ).

Τα δώρα προσέφεραν η ΕΕΑΑ, η Ανακύκλωση Συσκευών και η Νοwaste21.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Διάκριση, για τις συνολικές ποσότητες Ανακύκλωσης συσκευασιών/μαθητή:
    Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης, με 7 κιλά – συνολική ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών.
  • Διάκριση για την συνολική ποσότητα Ανακύκλωσης συσκευασιών κατά την διάρκεια του έτους: 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας.
  • Διάκριση για την συνολική επίδοση στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές: 3ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας.

Από τα 10 Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που συμμετείχαν, δώρα παρέλαβαν το 2ο Γυμνάσιο Βούλας και το ΕΠΑΛ Βάρης μέσω κλήρωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο δήμαρχος και οι εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας, υπέγραψαν Συμφωνία για το Περιβάλλον για την αύξηση των δράσεων στον τομέα της ανακύκλωσης.

Διαβάστε επίσης: Σε σχολείο τεχνολογίας μετατρέπεται το 4ο Δημοτικό

Ειδήσεις από Bάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ