Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Εικαστική Έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης

Το παρών στα εγκαίνια της έκθεσης της Μαρίας Κτιστοπούλου και του γιού της, Αδριανού Σωτήρη, με τίτλο «Mater et filius: εικαστικοί διάλογοι» έδωσε την Πέμπτη, 29 Ιουνίου ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Αλίμου.

Αναφερόμενος στις δράσεις προαγωγής του πολιτισμού από τον Δήμο Αλίμου, ο Κώστας Τσιάρας δήλωσε: «Είναι η επιβεβαίωση μίας μοναδικής προσπάθειας, δεν νομίζω να υπάρχει άλλος δήμαρχος ή άλλος δήμος στην Ελλάδα που να μπορεί να υποστηρίζει την τέχνη σε αυτό το επίπεδο. Το αποτέλεσμα φαίνεται εδώ με αυτό το κοινό, όλους εμάς που για διαφορετικούς λόγους μπορούμε να βλέπουμε και να αισθανόμαστε ο καθένας διαφορετικά πράγματα, παρατηρώντας αυτά τα εξαιρετικά έργα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε μεταξύ άλλων για τις προσπάθειες της Δημοτικής Πινακοθήκης: «Δεχόμαστε πολλές επιθέσεις, πολλή λάσπη σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο που διανύουμε προς τις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Όμως εδώ μέσα είναι μια αλήθεια που δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Έργα τέχνης στους τοίχους της εικαστικής μας έκθεσης, που ο κάθε Αλιμιώτης μπορεί να δει και να χαρεί, μέσα στην πόλη του και εντελώς δωρεάν. Από το 2017 παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, παρά τις κακόβουλες ενέργειες μερικών, για να έχει το Αλιμιώτικο κοινό τις δικές του εκθέσεις τέχνης. Να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας την ελληνική ζωγραφική και να την απολαύσουν, όπως έχουν δικαίωμα, να ξεναγηθούν σ’ αυτές οι μαθητές των σχολείων, ν’ ανατραπεί το κατεστημένο που θέλει την τέχνη προνόμιο των λίγων.

Στη μοναχική αλλά και μοναδική αυτή πορεία μας, βρήκαμε πολύτιμους συμπαραστάτες τους ανθρώπους της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ένας απ’ αυτούς κι ο Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, ο αγαπημένος φίλος, ο ασυμβίβαστος μεγάλος ζωγράφος που έφυγε από κοντά μας πριν από λίγες μέρες. Ο Δήμος Αλίμου τον είχε ανακηρύξει επίτιμο δημότη του τον Οκτώβριο του 2021, εδώ σ’ αυτό το Πολιτιστικό Κέντρο –θυμάμαι είχε και τα γενέθλιά του εκείνη την ημέρα, 5 Οκτωβρίου, και του είχαμε πάρει τούρτα– κι ήταν πάλι εδώ σ’ αυτή την αίθουσα, τον Φλεβάρη του 2022, που παρουσιάσαμε έργα του με τίτλο «Αύριο», η τελευταία του έκθεση, όπως αποδείχθηκε. Θα τον θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση και αγάπη, καθώς το έργο του μένει πίσω ως ένα ανεκτίμητο κληροδότημα στον καλλιτεχνικό χώρο και μία πολύτιμη σκυτάλη στη σύγχρονη τέχνη της Ελλάδας. Γενικότερα, πρέπει να ευχαριστήσω πολύ όλους τους καλλιτέχνες που μας βοήθησαν κι έτσι οι εικαστικές εκθέσεις της Δημοτικής μας Πινακοθήκης έχουν ξεπεράσει πια τις δεκαπέντε».

Διαβάστε επίσης: Βραδιές ψυχαγωγίας στον Άλιμο

Ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ