Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Κάηκαν εργοστάσια και αποθήκες

upd: 22/08 – 22:00

Συναγερμός σήμανε από το πρωί της Τρίτης 22 Αυγούστου στην Πυροσβεστική λόγω δασικής πυρκαγιάς που αρχικά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε διαφορετικές εστίες, στις περιοχές Λάκα Κάτσαρη, Νέα Ζωή και Αμμουδιές. Πύρινο μέτωπο σημειώθηκε και πίσω από το Θριάσιο κοντά στην 112 Πτέρυγα Μάχης Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από την φωτιά έχουν προκληθεί ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Στις 2.40 το μεσημέρι, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Παπαδόπουλος μετέδωσε ότι από την περιοχή ακούγονται εκρήξεις, ενώ εργαζόμενοι στη βιομηχανική ζώνη είπαν ότι σκάνε με εκκωφαντικό θόρυβο λαμαρίνες και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έκλεισε η Αττική Οδός  και στα δύο ρεύματα σε ένα μεγάλο τμήμα της, από την είσοδο της Ελευσίνας έως τον κόμβο της Περιφερειακής Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Οι κάτοικοι των οικισμών Ποντίων, Βέρας και Λάκκας Κατσαρή, ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή τους. Παράλληλα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου προκειμένου να κλείσουν ερμητικά πόρτες και παράθυρα και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Mήνυμα από το 112, λίγα λεπτά μετά τις 5μμ για απομάκρυνση προς τη Μάνδρα όσων βρίσκονται στην περιοχή του Λόφου Κυρίλλου. Επίσης μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου προκειμένου να κλείσουν ερμητικά πόρτες και παράθυρα και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, επιχειρούν 78 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, ενώ στη διάρκεια της ημέρας, επιχείρησαν τρία αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν στις 8μμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ