Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αποχή της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Την αντίδραση τους ως προς τον τρόπο διενέργειας (διά περιφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης, εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, διαμηνύοντας ότι δεν συμμετέχουν σε αυτή.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Νέα Σμύρνη – Ποιότητα Ζωής», Γιώργος Κουτελάκης ξεκαθάρισε ότι ο Συνδυασμός «δεν θα συμμετέχει στο σημερινό δια περιφοράς Δ.Σ.. Θεωρεί σημαντικά τα προβλήματα της πόλης και επιθυμεί Δημοτικά Συμβούλια δια ζώσης ή έστω μικτά».

Με τη διαδικασία διαφώνησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Στροφής Νέας Σμύρνης. «Δεν θα συμμετάσχουμε στην εν λόγω συνεδρίαση γιατί δεν αντιμετωπίζουμε τα θέματα που αφορούν το Δήμο μας διαδικαστικά. Ως εκ τούτου, και επειδή θέλουμε να συζητήσουμε την ουσία τους ακούγοντας τις απόψεις όλων των συναδέλφων, θεωρούμε ότι η ίδια ημερήσια διάταξη θα πρέπει να συζητηθεί -κατ’ελάχιστο- με τη μεικτή διαδικασία», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης Θέμης Παυλόπουλος.

Ομοίως έπραξαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Μια Πόλη Ανάποδα”, Γιώργος Καλαμπόκας και Τάσος Αναστασιάδης.

Στην τοποθέτησή τους αναφέρουν:

«1) Κανένα από τα 5 θέματα που μας καλείτε να εγκρίνουμε δεν προέκυψε εκτάκτως, αφού όλα ήταν γνωστά από πολλές εβδομάδες (ή μήνες).

2) Το “επείγον” των θεμάτων, επομένως, είναι αποκλειστικό δημιούργημα της δημοτικής αρχής για να λειτουργήσει απλώς εκβιαστικά στους συμβούλους.

3) Η μία εργάσιμη μέρα μεσολάβησης ανάμεσα στο κάλεσμα του ΔΣ και στην ψηφοφορία δεν επαρκεί για επεξεργασία των θεμάτων με τους φορείς της κοινωνίας, ακόμα περισσότερο που οι εισηγήσεις είναι ατελείς (και ενίοτε έως και ασυνάρτητες -είναι, π,χ,, η περίπτωση του θέματος 3).

4) Η πλειοψηφία των θεμάτων με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να θεωρηθεί απλώς “τυπική”. Όλα τα θέματα απαιτούν διευκρινίσεις, άρα ερωτήσεις και συζήτηση, ενώ επίσης όλα άπτονται και της γενικότερης αντίληψης και πολιτικής για την πόλη (για τη λειτουργία των σχολείων, της υγείας μας, της καθαριότητας, των δρόμων, κλπ.).

Ακριβώς επειδή αναγνωρίζουμε τη σοβαρότητα των θεμάτων και αρνούμαστε τη μεταχείρισή τους ως “τυπικά”, “διαχειριστικά” ή “άνευ σημασίας” θέματα, δεν μπορούμε να δεχτούμε και να νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία γρήγορης, επιδερμικής, “διά ηλεκτρονικής περιφοράς”, ψηφοφορίας. Η αντίληψή μας είναι ακριβώς η αντίστροφη: Τα δημοτικά συμβούλια πρέπει να γίνονται δια ζώσης και ανοιχτά, για να μπορεί να γίνει συζήτηση για όλα τα θέματα, να δίνονται οι απαραίτητες διευκρινίσεις, και να κατατίθενται οι απόψεις της κοινωνίας και των φορέων της. Αυτή την δημοκρατική διαδικασία οφείλουμε να την υπερασπιστούμε.
Κατά συνέπεια, για όλους αυτούς τους λόγους, αναγκαζόμαστε να ΑΠΕΧΟΥΜΕ από τη συγκεκριμένη διαδικασία».

Διαβάστε επίσης: Επαναλειτουργεί ο ΧΥΤΑ Φυλής

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ