Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

«Από την ύλη στο φως» με τη Χριστίνα Δουζένη

Τριάντα χρόνια δημιουργίας. Τριάντα χρόνια «παντρεύει» το μάρμαρο με τον μπρούτζο, το τσιμέντο, το ξύλο, τον πολυεστέρα, τον πηλό, τον ανοξείδωτο χάλυβα.

Η σπουδαία γλύπτρια Χριστίνα Δουζένη θα μας ταξιδέψει «Από την ύλη στο φως», μέσα από τα έργα της που θα εκτεθούν το Σεπτέμβριο στον χώρο του Δημαρχείου Καισαριανής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 13 Σεπτεμβρίου, στις 7.30μμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης, Ίρις Κρητικού.

«Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες», γράφει η κυρία Κρητικού στον κατάλογο της έκθεσης, «η Χριστίνα Δουζένη επιχειρεί με σθένος μέσω του πυκνού έργου της να αδράξει την αληθινή λάμψη των πραγμάτων. Να εστιάσει στη στιγμή, στην κίνηση, τη χειρονομία. Να απαλλάξει τα σώματα από το περιττό περιτύλιγμα, να οδηγήσει το βλέμμα και τη νοερή αφή στη συνείδηση της καθαρής φόρμας… Έχοντας για πολλά χρόνια αναμετρηθεί με το μάρμαρο και τον μπρούτζο, με το τσιμέντο, το ξύλο, τον πολυεστέρα και τον πηλό, η Χριστίνα Δουζένη βρήκε την πρόκληση και τις λύσεις που αναζητούσε στον ανοξείδωτο χάλυβα. Με απέραντη προσήλωση από όπου ποτέ δεν εκλείπουν η επινοητικότητα και το τρυφερό χιούμορ, αλλά ακόμη, η ζώσα ανάμνηση του κλασικού που παραπέμπει σε παναθηναϊκά πομπικά ανάγλυφα, η γλύπτρια κόβει, σκιτσάρει, τιθασεύει και συγκολλά μικρές καθημερινές ιστορίες ανθρώπων, ζώων και επικουρικών αντικειμένων στο ωραίο αττικό εργαστήριο της Καισαριανής, με αποφασιστικότητα που δεν χρήζει δευτερογενούς λείανσης. Αφηγούμενη καθημερινές ασκήσεις ισορροπίας».

Διαβάστε επίσης: Έκθεση φωτογραφίας «Φάκελος Λαμπράκη», 9/9 στο Μουσείο Εθνικής Εαμικής Αντίστασης

Eιδήσεις από την Καισαριανή στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ