Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Οι 36οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες στου Ζωγράφου

Πεδίο δόξης λαμπρόν αποτελεί για τους ηθοποιούς των ερασιτεχνικών θιάσων η σκηνή των 36ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν από τον Δήμο Ζωγράφου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Διεύθυνση Πολιτισμού και αθλητισμού του δήμου, πιστή στο ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της με τους δημότες του και όχι μόνο, διοργανώνει τους 36ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, από τις 7 Σεπτεμβρίου έως και 17 Σεπτεμβρίου, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Ζωγράφου.

Σημαντικό στοιχείο της δράσης του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, είναι η διαρκής προσπάθεια να δίνει το βήμα στους ερασιτεχνικούς θιάσους όλης της Ελλάδας, επιβραβεύοντας την πολυφωνία μέσα από τις τέχνες.

Φέτος, η σκηνή δίνεται σε 9 θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, στο διαγωνιστικό κομμάτι, με σκοπό την κάλυψη όλου του φάσματος των καλλιτεχνικών προτιμήσεων.

Πριν την έναρξη των 36ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων, 7 Σεπτεμβρίου 2023, θα προηγηθεί η παράσταση της θεατρικής μας ομάδας του Δήμου:

«Ένας Άλλος Άνθρωπος» σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, θα παρουσιαστεί το έργο του Ζωγραφιώτη συγγραφέα Στέλιου Δερέμπεη, τιμώντας τον για τη συνολική προσφορά του.

Με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος «Άλκη Ζέη» που ανακηρύχθηκε το 2023, από τη συμπλήρωση 100 χρόνων της γέννηση της, το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή της, αποφάσισε να της αφιερώσει τη διοργάνωση των 36ων Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων, ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 17 Σεπτεμβρίου 2023, πριν την τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων, θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στην Άλκη Ζέη για τη ζωή και το έργο της αγαπημένης συγγραφέως, η οποία με τις υπέροχες ιστορίες της μεγάλωσε πολλές γενιές παιδιών, ανοίγοντάς τους τις πόρτες του μαγικού κόσμου της λογοτεχνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ