Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Βράβευση του Δήμου για τη διπλή ανάπλαση Σκοπευτηρίου και Πλατείας

Σημαντικό βραβείο για τη διπλή ανάπλαση του Πάρκου του Σκοπευτηρίου και της Πλατείας της πόλης, έλαβε ο Δήμος Καισαριανής.

Σε μια Τελετή Βράβευσης που θύμιζε γιορτή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου Καισαριανής το 2ο Βραβείο των ΟΤΑ Awards 2019 – 2023 στην κατηγορία «Αστικός Σχεδιασμός/Δομημένο Περιβάλλον».

Καθώς τα μεγάλα έργα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, οι κόποι τεσσάρων ετών βρίσκουν δικαίωση και η μεταμόρφωση της πόλης χαίρει ευρείας αποδοχής και επιβράβευσης.

Η αστική ανάπλαση της Καισαριανής σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τη Δημοτική Αρχή του Χρήστου Βοσκόπουλου, με βασικό άξονα το ταυτοτικό δίπολο «Μικρά Ασία – Εθνική Αντίσταση».

Η αποτύπωση αυτού του διπόλου στον αστικό ιστό εντοπίζεται στα δύο εμβληματικότερα τοπόσημα: Την Κεντρική Πλατεία και το Πάρκο του Σκοπευτηρίου, το πιο ιστορικό πάρκο τη χώρας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η Πλατεία Καισαριανής θα είναι η πρώτη «έξυπνη» πλατείας της Ελλάδας, ενώ το Πάρκο του Σκοπευτηρίου θα αναπλαστεί σε ένα πάρκο πολιτισμού και περιβάλλοντος, παναττικής εμβέλειας.

Τη μελέτη της πλατείας υπογράφει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας και ομ. καθηγητής του ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Μωραΐτης και οι συνεργάτες του από το βραβευμένο γραφείο «ArsisArchitects», ενώ τη μελέτη του Πάρκου του Σκοπευτηρίου υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο «Studio75Στέφανος Πάντος & Συνεργάτες». Κύριος μελετητής ήταν η Δωρα Παπαθανασίου, αρχιτέκτονας-μηχανικός, βάσει προμελέτης της Ελιάνας Χαρίτου, αρχιτέκτονα-μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καισαριανής.

Οι δύο μεγάλες αναπλάσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα έργα της πλατείας αναμένονται να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ ο διαγωνισμός (ευρωπαϊκός, λόγω μεγέθους έργου και προϋπολογισμού) για το έργο του Σκοπευτηρίου έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης: Χρήστος Βοσκόπουλος: «Έχουμε ρίξει τα μπετά. Τώρα θα γίνει το πανωσήκωμα»

Ειδήσεις από την Καισαριανή και την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ