Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Γ. Ιωακειμίδης: Το κυκλοφοριακό στον Κηφισό δεν λύνεται με προχειρότητες της τελευταίας στιγμής

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής του συνδυασμού “Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνη”, Γιώργος Ιωακειμίδης σε δελτίο τύπου που εξέδωσε απαντά στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος στον Κηφισό επισημαίνει μεταξύ άλλων την ολοκληρωμένη πρόταση 7 σημείων που έχει ήδη καταθέσει στο πρόγραμμά του, για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο έχει ως εξής

Στον Κηφισό, για το μποτιλιάρισμα, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι θα παρέμβει, 6 μέρες πριν τις εκλογές. Η περιφέρεια που είναι δουλειά της, 4 χρόνια δεν κάνει τίποτε. Πάνε με προχειρότητες να σώσουν τα προσχήματα και τον εκλεκτό τους κ. Χαρδαλιά, που δεν λέει κουβέντα.

Τον άφωνο κ. Χαρδαλιά, υποκαθιστούν υπουργοί για το κυκλοφοριακό, υπουργοί για τα αντιπλημμυρικά, υπουργοί για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών. Τώρα θυμήθηκαν τον Κηφισό που μποτιλιάρει. Τώρα τον Κηφισό που μπορεί να μας πνίξει. Τώρα τον Καλατράβα, τις σκουριασμένες στέγες, γέφυρες. Ποιος ήταν όμως περιφερειάρχης, με ποιο κόμμα είχε ταυτισθεί και ποια κυβέρνηση τον έλεγχε 4χρόνια; Έχουνε αναδείξει όλα τα παραπάνω προβλήματα, εδώ και μήνες. Δεν δέχονται διάλογο, προσπαθούν να γίνουν οι εκλογές στα βουβά και κρύβονται κανονικά.

Όμως τα γεγονότα είναι αμείλικτα, πριν λίγο καιρό οι πλημμύρες, χθες ο Καλατράβα, κάθε μέρα ο Κηφισός. Η  περιφέρεια ανύπαρκτη, η κυβέρνηση αντιδρά σπασμωδικά, και οι κίνδυνοι από τις αμέλειες άμεσοι! Με κυβερνητικά ανδρείκελα, περιφερειάρχες του Καλατράβα, δεν θα προχωρήσει τίποτα. Και στην πρώτη καταστροφή, θα χορτάσουμε συγγνώμες και αλληλοκατηγορίες. Το είδαμε από τα Τέμπη, τις πυρκαγιές μέχρι τη Θεσσαλία.

Η περιφέρεια δεν είναι ούτε συμπολίτευση ούτε αντιπολίτευση. Είναι ανεξάρτητη διοίκηση, για να κάνει τη δουλειά. Για να ελέγχουμε εμείς την κυβέρνηση, όπου καθυστερεί κι εκείνη εμάς όπου ολιγωρούμε. Κι οι δύο μαζί να συνεργαστούμε για τους πολίτες, τις υποδομές, την καθημερινότητα τους.

Στον Κηφισό συγκεκριμένα  απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις εκεί που οι τέσσερις λωρίδες γίνονται τρεις, επιτάχυνση του δρόμου Σχιστού-Υλίκης-Θήβας που θα ανακουφίσει τον Κηφισό από τη βαριά κυκλοφορία, καθώς και η εκπόνηση μιας σοβαρής κυκλοφοριακής μελέτης για πιο μεγάλες αλλαγές και έργα. Η αντιμετώπιση και επίλυση του χρόνιου προβλήματος του κυκλοφοριακού στην Αττική απαιτεί βούληση, τεχνογνωσία και σχεδιασμό.  Ο Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης έχει ήδη καταθέσει στο πρόγραμμά του, ολοκληρωμένη πρόταση 7 σημείων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

1. Εφαρμογή της Μελέτης για τον Κηφισό, έργα διάνοιξης σε 6 σημεία και πλατφόρμες απομάκρυνσης οχημάτων.
2. Ψηφιακός συντονισμός σηματοδοτών σε πραγματικό χρόνο.
3. Μεταφορά των ΚΤΕΛ σε νέο σταθμό.
4. Πάρκινγκ μεταφορών στα Νέα Λιόσια.
5. Ολοκλήρωση έργων ηλεκτροφωτισμού και οδικής ασφάλειας.
6. Συντήρηση 108 γεφυρών.
7. Κυκλοφοριακές μελέτες για Μεσογείων, Κατεχάκη, Παραλιακή.
Η Αττική είναι το σπίτι μας. Στις 8 Οκτωβρίου οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα ότι δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία και την προχειρότητα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ