Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Γιώργος Κρικρής: «Η παράταξη “Ζούμε Νέα Σμύρνη” ήρθε για να μείνει»

Αινιγματικός σε μία πρώτη ανάγνωση, αλλά με εμφανή διάθεση να μην ταυτιστεί ούτε να υποστηρίξει, επί της ουσίας, κάποιον εκ των δύο υποψηφίων δημάρχων που συμμετέχουν στις επαναληπτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Ζούμε Νέα Σμύρνη», Γιώργος Κρικρής. Μολονότι κατέβηκε πρώτη φορά, ως υποψήφιος δήμαρχος, σε εκλογές και παρά το νεαρό της ηλικίας του, εντούτοις ο κ. Κρικρής κατέλαβε την τέταρτη θέση συγκεντρώνοντας ποσοστό 10,66% και μόλις 115 λιγότερες ψήφους από τον συνδυασμό της Κλαίρης Δεληγιάννης, η οποία εκπροσωπεί τη διοικούσα Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Κρικρής διαπιστώνει πρώτον, ότι ο μεγάλος νικητής των εκλογών ήταν η αποχή, δεύτερον, ότι η Νέα Σμύρνη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο δεδομένων των σημαντικών αλλαγών που συντελούνται σε όλο το νότιο κομμάτι της Αττικής και τρίτον, ότι η πόλη ταλαιπωρήθηκε στο παρελθόν «… από μονοκομματικές υποψηφιότητες που τον διεκδικούσαν ως λάφυρο». Υπογραμμίζει ωστόσο, ότι για τον ίδιο και την παράταξή του «… ζητούμενο ήταν και παραμένει η καθολική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της πόλης μας». Αλλωστε – όπως λέει – η δημοτική παράταξη «Ζούμε Νέα Σμύρνη», δημιουργήθηκε από την ανάγκη για πραγματική ανανέωση στη πόλη. Τέλος, δεσμεύεται ότι η παράταξή του ήρθε για να μείνει και ότι, για τα επόμενα πέντε χρόνια, θα είναι η φωνή των δημοτών μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθεί η δήλωση του Γιώργου Κρικρή:

«Στο Β’ γύρο των εκλογών στηρίζουμε τη συμμετοχή. Η δημοτική παράταξη «Ζούμε Νέα Σμύρνη, δημιουργήθηκε από την ανάγκη για πραγματική ανανέωση στη πόλη μας.
Το αποτέλεσμα των εκλογών, εν μέρει δικαίωσε το αίτημά μας, αν και η αποχή ήταν ο τελικός νικητής. Πεποίθηση μας είναι ότι η πόλη μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Οι τεράστιες και σημαντικές αλλαγές που συντελούνται σε ολόκληρο το νότιο τμήμα της Περιφέρειας Αττικής, απαιτούν από τη νέα δημοτική αρχή εγρήγορση, συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο, μα πάνω από όλα γνώση και εμπειρία.

Σε αντίθετη περίπτωση ο κίνδυνος να χάσουμε το τρένο της ανάπτυξης και να μετατραπούμε σε ένα υποβαθμισμένο προάστιο που γειτνιάζει με αναπτυγμένους “γείτονες” είναι μεγάλος.
Η πόλη μας, επίσης, χρειάζεται άμεσα φροντίδα. Τα σχολεία, η καθαριότητα, τα πεζοδρόμια, η στάθμευση, οι παιδικές χάρες και η ασφάλεια των δημοτών πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να αποτελέσουν προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή.

Όλα τα παραπάνω ήταν οι κεντρικοί άξονες της προγραμματικής μας πρότασης που θέσαμε στη κρίση των δημοτών και από σήμερα θα συγκροτούν το αντιπολιτευτικό μας πλαίσιο για την επόμενη 5ετία.

Για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών καλούμε του δημότες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Το μέλλον και η πορεία της πόλης μας πρέπει να οριστεί από τους πολλούς, και όχι από τους λίγους.

Προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να κρίνουν καθαρά με αυτοδιοικητικά κριτήρια, ανεξάρτητα και με μοναδικό στόχο το καλό της πόλης μας. Άλλωστε στο παρελθόν ο δήμος μας έχει ταλαιπωρηθεί και πληγωθεί από μονοκομματικές υποψηφιότητες που τον διεκδικούσαν ως λάφυρο.

Αν και για εμάς το ζητούμενο ήταν και παραμένει η καθολική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της πόλης μας, δεδομένων των κρίσιμων συνθηκών και πολιτικών συσχετισμών που έχουν δημιουργηθεί μετά από τον πρώτο γύρο, ζητάμε από τους πολίτες της Νέας Σμύρνης, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου να επιλέξουν το συγκεκριμένο σχέδιο και τις λύσεις που συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ιστορική μας πόλη.

Δεσμευόμαστε πως η παράταξη μας τα επόμενα πέντε χρόνια, θα είναι η φωνή των δημοτών μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Θα ασκήσουμε εκ του ρόλου που μας ανέθεσαν οι δημότες δημιουργική και χρήσιμη αντιπολίτευση χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Βασικός μας στόχος είναι να ενώσουμε και να εκφράσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας και να συγκροτήσουμε σταδιακά ένα πλειοψηφικό ρεύμα ανανέωσης σε όλες τις γειτονίες.

Η παράταξη “Ζούμε Νέα Σμύρνη” ήρθε για να μείνει!»

Διαβάστε επίσης: Νύχτα «θρίλερ» για 5 δημάρχους – Ποιοι πάνε 2η Κυριακή, ποιοι μένουν εκτός

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ