Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Χωρίς φιλόλογο το 5ο Γυμνάσιο – Σε κατάληψη το σχολείο

Σε κατάληψη από τους μαθητές βρίσκεται το 5ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να διδαχθούν αρχαία και ιστορία ελλείψει καθηγητή. Επίσης, η τάξη στην οποία γίνεται η παράλληλη στήριξη βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου δίπλα στο λεβητοστάσιο και οι μαθητές ζητούν να μεταφερθεί σε άλλη αίθουσα.

Οπως δήλωσε στην «Α» ο Θοδωρής Μακρής, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων, υπεύθυνος για τα Νότια Προάστια, από πολλά σχολεία λείπουν καθηγητές βασικών μαθημάτων. Υπήρχαν κι άλλες ελλείψεις, οι οποίες καλύφθηκαν από αναπληρωτές καθηγητές τις τελευταίες ημέρες. Ο Σύλλογος έχει προγραμματίσει συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων των Νοτίων Προαστίων για την καταγραφή προβλημάτων και ελλείψεων.

Το 5ο Γυμνάσιο επισκέφθηκε η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Άγγελο Γαβαλά και τον πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πέτρο Τασσόπουλο.

Η δήμαρχος συζήτησε εκτενώς με την αντιπροσωπεία του 15μελούς για την ικανοποίηση των αιτημάτων που αφορούν στο Δήμο, όπως νέα προστατευτικά στις μπασκέτες, πλαστικά στις βρύσες κ.α. Επίσης, ενημέρωσε τους μαθητές για τη μελέτη πυρασφάλειας-πυροπροστασίας και τον προσεισμικό έλεγχο που διενεργείται από το Δήμο σε όλα τα σχολεία.

Διαβάστε επίσης: Συνέδριο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ