Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ημερίδα ενημέρωσης για τις ψυχικές παθήσεις

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας για τις ψυχικές παθήσεις, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Δάφνης, με τη συμμετοχή της ψυχολόγου του Κέντρου Κοινότητας, Ευαγγελίας Σταματέλου.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που έχει οριστεί στις 10 Οκτωβρίου.

Η ημερίδα με θέμα “H ψυχική υγεία είναι οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα”, έγινε στο πλαίσιο της πρόσκλησης από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προς τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας για υλοποίηση δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, καθώς οι σχολικές κοινότητες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προάσπιση και προαγωγή της ψυχικής υγείας και ευεξίας των παιδιών και των εφήβων.

Η δράση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Σχολικού Συγκροτήματος Γράμμου, με τη συμμετοχή των μαθητών από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και των καθηγητών τους.

Στη συνάντησή με τους μαθητές αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στο δικαίωμα που έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι στην προστασία της ψυχικής τους υγείας και στο δικαίωμα πρόσβασής τους σε δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Ειδικότερα, μέσα από την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων, την προβολή βίντεο αλλά κυρίως την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να κατανοήσουν την έννοια της ψυχικής υγείας, καθώς και της ψυχικής ασθένειας και τη σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της ενσωμάτωσης της ψυχολογικής βοήθειας στην ευρύτερη υγειονομική και κοινωνική φροντίδα. Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημασία της καταπολέμησης του στίγματος και των διακρίσεων και στους παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική υγεία.

Διαβάστε επίσης: Ενίσχυση των Κοινωνικών Φαρμακείων από την Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών

Ειδήσεις από Δάφνη και Υμηττό στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ