Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Προχωρά το σχέδιο για το «Little Athens» στο Ελληνικό

Μετά την πώληση όλων των βιλών, των διαμερισμάτων στον Πύργο της Μαρίνας και των μεζονετών (condos), η Lamda Development προχωρά από τις αρχές του 2024 στο επόμενο real estate βήμα της στην έκταση του Ελληνικού.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Οδυσσέα Αθανασίου, αναμένεται να διατεθούν άμεσα περίπου 160 διαμερίσματα, ως μέρος των συνολικά 460 διαμερισμάτων που αναμένεται να δημιουργηθούν σε 10 οικόπεδα της έκτασης. Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής παρουσίασης της πορείας του project, επανέλαβε την πρόθεσης για ανέγερση συνολικά 1.200 διαμερισμάτων κατά την πρώτη πενταετία της επένδυσης, με στόχο, όπως ανέφερε, την έναρξη εργασιών το 2024 με στόχο την ολοκλήρωση το 2027.

Η εταιρεία έχει ήδη διαθέσει στην αγορά τα πρώτα 58 διαμερίσματα ενός εκ των οικιστικών συγκροτημάτων (Park Rise), τα οποία εντάσσονται στην ευρύτερη περιοχή όπου θα δημιουργηθεί η μικρή «πόλη»» με την ονομασία «Little Athens». Συγκεκριμένα πρόκειται για αναπτύξεις σε οικόπεδα πίσω από τα condos, αλλά και σε οικόπεδα που συνορεύουν με τον Άλιμο και το Ρέμα Τραχώνων, τα οποία θα συνοδεύονται από τμήματα του πάρκου, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και καταστήματα, δημιουργώντας συνθήκες «γειτονιών».

Σύμφωνα με τον Οδ. Αθανασίου, το μέσο κόστος ανά τ.μ. για τα διαφορετικά οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 4.500 ευρώ, ενώ οι τιμές πώλησης σύμφωνα με το πρώτο πιλοτικό launching ξεκινούν από τα 6.000-6.500 ανά τ.μ. Σύμφωνα με την τελευταία εταιρική παρουσίαση του Ομίλου, τα υπό σχεδιασμό 1.200 διαμερίσματα, αφορούν σε μεικτή πωλούμενη επιφάνεια που αγγίζει τα 153.000 τ.μ., από τα οποία η Lamda αναμένει συνολικά μικτά έσοδα 1,171 δισ. ευρώ και μικτό κέρδος 447 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επίσης, ο Πύργος Μεικτής Χρήσης (ξενοδοχείο – κατοικίες) που αποτελεί συν-επένδυση με την Brook Lane θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται εντός του 2024 ή αρχές του 2025. H Lamda αναμένεται να εισπράξει σχετική προκαταβολή από την Brook Lane έως το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης: Riviera Tower: Έτοιμος το ’26 ο μεγαλύτερος παραθαλάσσιος οικιστικός πύργος της Μεσογείου

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ