Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
spot_img

Η 1η Γωνιά Ανακύκλωσης στην πόλη

Ένα σημαντικό έργο για την Καλλιθέα και το περιβάλλον ολοκληρώθηκε. Η πρώτη «Γωνιά Ανακύκλωσης» είναι έτοιμη, ενώ αναμένεται εντός των ημερών η οριστική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το έργο «Δράσεις για τη χωριστή συλλογή και μεταφορά των παραγόμενων αστικών βιοαποβλήτων και δημιουργία Έξυπνων και Ενεργειακά Αυτόνομων Γωνιών Ανακύκλωσης για την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας στο Δήμο Καλλιθέας» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δημήτρη Κάρναβο, «το έργο θα συμβάλει σημαντικά στην ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης, στους μαθητές μας και στα νοικοκυριά της Καλλιθέας μας αλλά και στην αύξηση των δεικτών ανακύκλωσης στην πόλη μας».

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει:

  • Έξυπνες και ενεργειακά αυτόνομες Γωνιές Ανακύκλωσης με πρωτοποριακό σχεδιασμό. Προβλέπεται η τοποθέτηση σημείων ανακύκλωσης σε 15 σχολεία της Καλλιθέας. Οι έξυπνες γωνιές ανακύκλωσης θα είναι ενεργειακά αυτόνομες με τη χρήση φωτοβολταϊκών. Τα 8 ρεύματα ανακύκλωσης που διαθέτουν έχουν διπλή είσοδο ώστε να χρησιμοποιούνται τόσο από τους μαθητές, όσο και από τους περίοικους. Επιπλέον, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν τα ηλεκτρικά τους ποδήλατα και πατίνια με τη χρήση ειδικών καρτών RFID.
  • Προμήθεια υπόγειων κάδων για τη χωριστή συλλογή των αστικών οικιακών βιοαποβλήτων και συγκεκριμένα 100 βυθιζόμενων «καφέ» κάδων βιοαποβλήτων, για την πιο αποτελεσματική αποκομιδή και την μεγαλύτερη οικονομία από το λειτουργικό κόστος της υπηρεσίας.
  • Προβλέπεται επίσης, η προμήθεια δύο οχημάτων, ενός φορτηγού με γερανό και αρπάγη και ενός ακόμη απορριμματοφόρου, με σύστημα πλύσης κάδων και μηχανισμό ζύγισης.

Τέλος, πολύ σημαντικές είναι και οι δράσεις ενημέρωσης, για το σύνολο του έργου γύρω από τα ζητήματα της “Ανακύκλωσης” της “Κυκλικής Οικονομίας” της “Καθαριότητας” και των “Βιοαποβλήτων”.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΔΝΑ: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε 3 Δήμους το πρόγραμμα για άνεργους πολίτες

Ειδήσεις από τον Δήμο Καλλιθέας στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ