Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Καταγγελία Μ. Ανδρούτσου για 2ωρες αναμονές στα Επείγοντα τις ημέρες των γιορτών

Μία καταγγελία για τη Δημόσια Υγεία και την καθημερινή υποβάθμισή του συστήματος, με συνέπεια την ταλαιπωρία των πολιτών, κάνει η απερχόμενη δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, η οποία βρέθηκε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων σε μεγάλο Νοσοκομείο της Αθήνας συνοδεύοντας μέλος της οικογένειάς της. Όπως είπε, η αναμονή για την αρχική αξιολόγηση στα Επείγοντα, σε ημέρα γενικής εφημερίας, ξεπερνά τις δύο ώρες.

«Αν το κράτος έδινε προτεραιότητα στη δημόσια υγεία, μεριμνώντας για περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτικό / βοηθητικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία,
Αν το κράτος παρείχε όλες τις διευκολύνσεις για να επιτελέσουν το καθήκον τους, δηλ. όλα τα αναγκαία μέσα, εξοπλισμό, καλύτερες εγκαταστάσεις και συνθήκες εργασίας και αμοιβές που αρμόζουν,

Τότε ναι, μπορούμε να μιλούμε για σεβασμό στον άνθρωπο, στον πολίτη, στον/στην εργαζόμενο/η που έχει συνεισφέρει με την εργασία και τον ιδρώτα του/της», δήλωσε η κυρία Ανδρούτσου.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που εργάζεται ασταμάτητα, «… αντιμετωπίζοντας όλα τα περιστατικά, ακόμη και δύσκολες/προβληματικές καταστάσεις, με ευγένεια, με προθυμία να εξηγήσουν στους συνοδούς και να κάνουν το καλύτερο για τους ασθενείς. Ειλικρινά δεν έχω λόγια, μόνο απεριόριστο σεβασμό και ευγνωμοσύνη», αναφέρει και καταλήγει: «Ας τα έχουμε αυτά στο νου μας κάθε φορά που αυτοί οι ήρωες/ηρωίδες με τις λευκές μπλούζες βγαίνουν στους δρόμους και αγωνίζονται για το ΕΣΥ, δηλαδή για όλους εμάς…».

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ