Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Πότε παρουσιάζεται ο νέος ΚΟΚ

Μετά από τετραετή καθυστέρηση, λόγω και της πανδημίας, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρουσιάσει τον αναθεωρημένο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η τελευταία φορά που είχε υποστεί σημαντικές αλλαγές ήταν πριν από 16 χρόνια, το 2008. Η αρμόδια Υφυπουργός για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο νέος ΚΟΚ θα παρουσιαστεί εντός του επόμενου τριμήνου.

«Ο νέος ΚΟΚ εισάγει μια ολοκληρωμένη πολιτική δίκαιων ποινών για τις παραβάσεις, ανάλογα με τη σοβαρότητα και την επικινδυνότητά τους, χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα. Στόχος μας είναι η συμμόρφωση των οδηγών, η μείωση των ατυχημάτων και η διασφάλιση της είσπραξης των προστίμων. Στην ίδια κατεύθυνση, σχεδιάζουμε την επέκταση της χρήσης τεχνολογικών μέσων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας», ανέφερε η κα Αλεξοπούλου.

Όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση υποστήριξε ότι ήδη το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επεξεργάζεται τον τρίτο κύκλο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Πάντως η Υφυπουργός παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα «Πράσινα ταξί» για αντικατάσταση των ρυπογόνων οχημάτων με νέα ηλεκτρικά δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. «Η επιδότηση των 22.500 ευρώ πολύ μεγάλη, δεν υπάρχει αλλού στην Ευρώπη. Και δεν θα είναι τόσο μεγάλη για πάντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ