Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Καυγάς Στ. Μαμαλάκη – Μ. Ανδρούτσου με φόντο τις παιδικές χαρές

Την οργή της πρώην δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου, προκάλεσαν η ανακοίνωση του νυν δημάρχου, Στέλιου Μαμαλάκη, για σφράγιση 6 παιδικών χαρών λόγω ακαταλληλότητας.

Στις καταγγελίες του κ. Μαμαλάκη για «απαράδεκτη και εγκληματική ολιγωρία της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου», η κυρία Ανδρούτσου απαντά: «Απαράδεκτη και εγκληματική είναι η υποκρισία με την οποία διαχειρίζεται ο κ. Μαμαλάκης μια τρέχουσα υπηρεσιακή διαδικασία, για την οποία αυτός και οι συνεργάτες του ήταν ενήμεροι πριν καν ορκιστούν».

Η κυρία Ανδρούτσου κατηγορεί τον δήμαρχο για «επικοινωνιακό σόου, με το οποίο – όπως λέει – επιχειρεί τη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Συγκεκριμένα η κυρία Ανδρούτσου αναφέρει:

«Αφενός οι 26 πλήρως ανακαινισμένες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές, στις οποίες απολαμβάνουν το ασφαλές παιχνίδι τα παιδιά του Δήμου μας, αφετέρου οι 6 που είναι σε διαδικασία ανανέωσης/πιστοποίησης.

Άραγε τί ανακάλυψαν τα “παπαγαλάκια”; Την κατάσταση με τα στοιχεία των παιδικών χαρών που διαβίβασε η αρμόδια υπηρεσία, ενημερώνοντας για τη διαδικασία, όπου πρέπει να τηρείται ο τύπος, δηλαδή η εμπρόθεσμη ανανέωση των πιστοποιητικών, αλλά και η ουσία, οι συστηματικοί έλεγχοι και επισκευές, είτε με εξωτερικό συνεργάτη, είτε με το τεχνικό συνεργείο.

Η προσωρινή σφράγιση παιδικών χαρών είναι συχνά αναγκαία, και το έχουμε πράξει στο παρελθόν οποτεδήποτε κρίθηκε αναγκαίο. Άλλοτε μέχρι την ανανέωση των πιστοποιητικών, άλλοτε για να αποτραπεί η έκθεση των παιδιών σε κίνδυνο, όταν έχουν προκληθεί ζημιές και βανδαλισμοί.

Τώρα βέβαια αποκαλύπτεται γιατί με δική του οδηγία ο Δήμαρχος “πάγωσε” τη διαδικασία που είχε ξεκινήσει με το 35522/24.11.2023 (!) τεκμηριωμένο αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας για να αναλάβει εξωτερικός συνεργάτης τον Έλεγχο και την έκδοση πιστοποιητικών ελέγχου των παιδικών χαρών του Δήμου (ΚΑ 30.6117.04).

Απλά και μόνο για να εξυπηρετηθεί το αφήγημα της “καμμένης γης”».

Διαβάστε επίσης: Σφραγίστηκαν 6 παιδικές χαρές λόγω ακαταλληλότητας

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ