Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Τίνα Καφατσάκη στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ: «Είναι παράλογο εν έτει 2024 να ξεσπιτώνουν οικογένειες για 15.000 ευρώ»

Την ανάληψη πρωτοβουλίας από τα συλλογικά όργανα των Δήμων για το θέμα των πλειστηριασμών, με κύριο αίτημα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ζητεί με δηλώσεις της στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη.

Αφορμή στάθηκε η έξωση της δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού και του γιου της, από το πατρικό της σπίτι, και η ποινική δίωξη που της ασκήθηκε για διατάραξη oικιακής ειρήνης, μετά από μήνυση του νέου ιδιοκτήτη του σπιτιού, και βία κατά υπαλλήλων. Η δημοσιογράφος παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών και πήρε αναβολή για τις 5 Φεβρουαρίου.

«Στον Δήμο μας υπάρχουν άνθρωποι που ζουν υπό καθεστώς καθημερινής τρομοκρατίας από τις εισπρακτικές»

Μιλώντας στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, δήλωσε για τη συγκεκριμένη περίπτωση και εν γένει τους πλειστηριασμούς, τα ακόλουθα:

«Μετά από τόσα χρόνια θυσιών και στερήσεων για να βγούμε από τα μνημόνια, βρισκόμαστε ξανά μπροστά στην ίδια απειλή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Η συνεχιζόμενη αύξηση του κόστους ζωής, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα καύσιμα, τα τρόφιμα, αλλά και η επαναλαμβανόμενη μεγάλη αύξηση των επιτοκίων, δημιουργούν νέα κόκκινα δάνεια, και καθώς έχει καταργηθεί από το 2020 η προστασία της πρώτης κατοικίας, γίνονται πλειστηριασμοί ακόμη και για οφειλές μερικών χιλιάδων ευρώ.

Ήδη –διαβάζουμε στον Τύπο- έχουν αναρτηθεί πάνω από 10.000 (10.480) πλειστηριασμοί για το 2024.

Στον Δήμο μας, υπάρχουν άνθρωποι, οικογένειες που ζουν υπό καθεστώς καθημερινής τρομοκρατίας από τις εισπρακτικές και την τακτική των τραπεζών, η αδικία, η ασυδοσία και ο παραλογισμός έχει γίνει κανόνας!

Γιατί είναι απολύτως παράλογο εν έτει 2024 να ξεσπιτώνουν οικογένειες για 15.000 ευρώ.
Δυστυχώς η περίπτωση της κ. Κολοβού, που την έβγαλαν συνοδεία των ΜΑΤ νωρίς το πρωί, βίαια από το σπίτι της, δεν είναι η μοναδική.

Εμείς σαν Δήμος οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτή την ανάγκη και αυτό κάναμε και στην περίπτωση της κ. Ιωάννας Κολοβού. Ευχαριστούμε όλους και όλες όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και πρόσφεραν φιλοξενία στην οικογένεια αυτή.

Πιστεύω όμως ότι οφείλουμε συνολικά σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση-και πρέπει να απασχολήσει τα συλλογικά μας όργανα- να αναλάβουμε πρωτοβουλία για το θέμα των πλειστηριασμών, με κύριο αίτημα την Νομοθετική ρύθμιση για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».

Ειδήσεις από του Ζωγράφου στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ