Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Εργαζόμενοι Ασκληπιείου: «Επικίνδυνη για τους κατοίκους ΝΠ η συρρίκνωση της Καρδιολογικής Κλινικής»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι του Ασκληπιείου Βούλας, τονίζοντας ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται στη χειρότερη περίοδο λειτουργίας εδώ και πάνω από 100 χρόνια.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη δραματική υποστελέχωση που οδηγεί σε συρρίκνωση κλινικών και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ως παράδειγμα φέρνουν τη συρρίκνωση της Καρδιολογικής Κλινικής, ενέργεια – όπως σημειώνουν – άκρως επικίνδυνη για τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων.

Ειδικά για τους νοσηλευτές αναφέρουν ότι εργάζονται, εδώ και καιρό, σε συνθήκες εξοντωτικής υπερεργασίας. «Αποτελεί κοινό τόπο ότι το νοσοκομείο μας βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή του από την άποψη της υποστελέχωσης και της ανασφαλούς λειτουργίας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταγγέλλουν ότι εξαιτίας των ελλείψεων, το παλιό «Σταθάτειο» άνοιξε ως νέο κτίριο μόνο στο ισόγειο για τη λειτουργία του ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), ενώ «… παραμένει σκανδαλωδώς κλειστό τόσο το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, καθώς και το σηπτικό χειρουργείο και η αίθουσα αναζωογόνησης – τραύματος που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό για τα ΤΕΠ, όσο και η πλήρως εξοπλισμένη ουρολογική κλινική στον 1ο όροφο. Πώς να λειτουργήσουν χωρίς το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό;».

Ακόμη πιο κραυγαλέα και επικίνδυνη για τους κατοίκους των Νοτίων Προαστίων είναι, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η πρόσφατη απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου «να πετσοκόψει τις κλίνες της Καρδιολογικής Κλινικής, θέτοντας ουσιαστικά σε αναστολή λειτουργίας το τμήμα Κονιαλίδειο Β και μεταφέροντας το νοσηλευτικό προσωπικό σε παθολογικό τμήμα για την “κάλυψη των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από την έξαρση των ιώσεων”. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πώς θεωρείται “έκτακτο γεγονός” η έξαρση των ιώσεων κατά τους χειμερινούς μήνες και μάλιστα τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της Covid19! Λιγότερα κρεβάτια του ΕΣΥ για τους καρδιολογικούς ασθενείς σε όλα τα νότια προάστια!».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου αποφάσισε:

  1. Γενική Συνέλευση την Τρίτη 6/02/2024 8:00 στο αμφιθέατρο και Παράσταση Διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στη διοίκηση.
  2. Να ζητήσει άμεση συνάντηση με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ζητούν:

  • Καμία συζήτηση για μείωση των κλινών του Ασκληπιείου Βούλας.
  • Άμεση επαναλειτουργία του Κονιαλιδείου Β σε 24ωρη βάση.
  • Άμεση ενίσχυση των βαριά υποστελεχωμένων τμημάτων, όπως το Ειρήνης Β και το προσωπικό της τραπεζοκομίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού – νοσηλευτικού – παραϊατρικού – διοικητικού και τεχνικού προσωπικού.
  • Άμεση λειτουργία όλων των κλειστών νοσηλευτικών κλινών, όλων των κλειστών τμημάτων.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, εργολαβικοί).
  • Διπλασιασμό στους μισθούς μας, διπλασιασμό στην υπερωριακή και εφημεριακή αποζημίωση. Να καλυφθούν άμεσα οι μισθολογικές απώλειες λόγω της τρομακτικής ακρίβειας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα).

Διαβάστε επίσης: Μ. Χρυσοχοϊδης: Με το βλέμμα στραμμένο στην παραλιακή – Πυκνώνουν οι έλεγχοι

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ