Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ελεγχόμενη στάθμευση από τον Μάιο στη Βουλιαγμένη

Ξεκινά τον Μάιο η πιλοτική εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Βουλιαγμένη.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής προς το Δημοτικό Συμβούλιο που υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία, ήταν να δοκιμαστούν στην πράξη και να αξιολογηθούν κατά την πιλοτική αυτή περίοδο διάφορες τεχνολογίες διαχείρισης του συστήματος. Υπό μελέτη θα τεθούν συστήματα ενημέρωσης για τις διαθέσιμες θέσεις και διάφορες τεχνολογίες για την πληρωμή του τέλους στάθμευσης. Η επιλογή των τελικών προδιαγραφών ώστε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας να γίνει η προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού, θα γίνει στη συνέχεια.

183 θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης κατοίκων

Στην περιοχή της Βουλιαγμένης θα οριοθετηθούν εντός του συστήματος συνολικά 494 θέσεις στάθμευσης. Από αυτές, οι 183 θέσεις (37%) θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους μόνιμους κατοίκους, οι 185 (37,4%) θα απευθύνονται σε επισκέπτες και οι 100 (20,2%) θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κατοίκους και επισκέπτες. Προβλέπονται επίσης 26 θέσεις για οχήματα ατόμων με αναπηρίες.

Για τους επισκέπτες τα πρώτα 30 λεπτά στάθμευσης θα είναι δωρεάν, ενώ με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας θα καταβάλουν 0,25 ευρώ. Η χρέωση έπειτα θα κλιμακώνεται: 1,25 ευρώ για 2 ώρες, 3,25 ευρώ για 3 ώρες κ.ο.κ. ως την 6η ώρα όπου η χρέωση θα είναι 12,25 ευρώ.

Το δικαίωμα δωρεάν στάθμευσης σε αποκλειστικές θέσεις κατοίκων και σε μικτές θέσεις θα παρέχεται για ένα όχημα ανά νοικοκυριό και για δύο οχήματα όταν το νοικοκυριό βρίσκεται σε κτίσμα του οποίου η άδεια έχει εκδοθεί πριν το 1983, όταν δηλαδή δεν ίσχυε η υποχρέωση για δημιουργία γκαράζ στις κατοικίες.

Το σύστημα στην κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή ώρες 7 μ.μ. ως 1 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα τις ώρες 10 π.μ. ως 9 μ.μ. Η περίοδος εφαρμογής του συστήματος στη Βουλιαγμένη ξεκινά στις 15 Μαΐου και λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα οριοθετηθεί στις εξής οδούς: Αγ. Παντελεήμονος (από Διός ως Πανός), Διός (από Αγ. Παντελεήμονος ως Θαλείας), Ερμού (από Ιάσονος ως Θαλείας), Ήρας (από Θησέως ως Ιάσονος), Θαλείας (από Πανός ως Διός), Θησέως (από Ήρας ως λεωφ. Ποσειδώνος), Ιάσονος (από Πανός ως Ήρας), Ορφέως (από Ιάσονος ως Αγ. Παντελεήμονος) και Πανός (από Λεωφ. Ποσειδώνος ως Θαλείας).

Διαβάστε επίσης: Μ. Χρυσοχοϊδης: Με το βλέμμα στραμμένο στην παραλιακή – Πυκνώνουν οι έλεγχοι

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ