Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Στο πλευρό του Αρμενικού λαού ο Γ. Κουτελάκης

Στο πλευρό του Αρμενικού λαού βρέθηκε την Κυριακή ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης, στο πλαίσιο της μαζικής πανελλαδικής κινητοποίησης για την στήριξη των δικαιωμάτων του δοκιμαζόμενου πληθυσμού του Αρτσάχ.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Σύνταγμα, ο κ. Κουτελάκης τόνισε τους αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν τον Αρμενικό λαό με την Νέα Σμύρνη «την πόλη που το αρμένικο στοιχείο είναι βαθιά ριζωμένο από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της». Υπενθύμισε την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει με την Αρμένικη Νεολαία στο Στεπανακέρτ το 2001 και διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι «θα είμαστε εδώ, δίπλα σας για να δώσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος. Για να είμαστε ηθικοί συμπαραστάτες και υλικοί αν χρειαστεί, σε αυτή σας την προσπάθεια. Δηλώνουμε παρόντες στην μάχη, στην επιμονή να πάρουμε πίσω αυτά που ανήκουν στον Αρμενικό λαό».

Σημειώνεται ότι στις 19 Σεπτεμβρίου 2023, μετά από εννέα μήνες αποκλεισμού, επιβολής πλήρους πολιορκίας, επιβεβλημένης λιμοκτονίας και ακραίες μεθόδους εκφοβισμού, το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση εναντίον του γηγενούς αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ/Αρτσάχ, συμπεριλαμβανομένων 30.000 παιδιών. Αυτή οδήγησε στην αναγκαστική έξοδο/απέλαση ολόκληρου του αρμενικού πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ που έφτανε τις 120.000. Με αυτόν τον τρόπο, το Αζερμπαϊτζάν εκκαθάρισε εθνοτικά έναν αυτόχθονα πληθυσμό από τα πατρογονικά του εδάφη, εκεί όπου ζούσε για χιλιετίες.

Διαβάστε επίσης: 74 φιάλες για τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ