Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

ΛΑΕ-ΑΑ: Η Αθήνα βούλιαξε με το βροντερό ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

Με αφορμή το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στο κέντρο της Αθήνας, το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, χαρακτηρίζει τη μαζικότητα της πανελλαδικής διαδήλωσης ως «την πιο αποστομωτική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα περί δήθεν “μειοψηφιών”, αλλά και στην κατρακύλα του κυβερνητικού αυταρχισμού».

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου:

Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας στο μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια σήμερα 8/2!
Οι φοιτητικοί σύλλογοι από εκατοντάδες κατειλημμένες σχολές απ’ άκρη σε ακρη της Ελλάδας, μέλη ΔΕΠ και δημόσιοι υπάλληλοι που απεργούν, και χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, έδωσαν ένα βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση που παρουσίασε νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρεί να θεσμοθετήσει ιδιωτικά πανεπιστήμια κατά παράβαση του αρ. 16 του Συντάγματος.

Η ιστορικής μαζικότητας σημερινή πανελλαδική διαδήλωση θυμίζει τις μεγάλες στιγμές νικηφόρων κινημάτων, όπως το φοιτητικό κίνημα του 2006-2007 ενάντια στην προσπάθεια αναθεώρησης τότε του αρ. 16 Σ.

Πρόκειται για την πιο αποστομωτική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα περί δήθεν “μειοψηφιών”, αλλά και στην κατρακύλα του κυβερνητικού αυταρχισμού. Η απόπειρα καταστολής του φοιτητικού κινήματος, όπως με την χουντικής έμπνευσης εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη του φοιτητικού συλλόγου Νομικής Κομοτηνής, μόνο πείσμα γεμίζει τους νέους και τις νέες για κλιμάκωση του αγώνα τους.
Η κυβέρνηση δεν έχει πια καμία νομιμοποίηση να προχωρήσει με την κατάθεση και ψήφιση του αντισυνταγματικού νομοσχεδίου.

Η νεολαία έχει μαζί της όλη την κοινωνία στον αγώνα της για δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Η επίθεση στο μέλλον της νεολαίας θα ανατραπεί μαζί με το άθλιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Συνεχίζουμε δυναμικα! Στηρίζουμε τις συνελεύσεις- καταλήψεις και κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος σε όλη την Ελλάδα!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ