Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ανδρέας Ευθυμίου για ΠΕΔΑ: «Θα διεκδικήσουμε όλα όσα ανήκουν στους Δήμους»

«Θέλουμε να διεκδικήσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα των τοπικών μας κοινωνιών. Θα παλέψουμε να αποδοθούν τους Δήμους όλα όσα τους ανήκουν», τόνισε ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, μιλώντας στον 94.0 και τις Δημοτικές Διαπλοκές, σχετικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής).

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχει τεθεί επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου που έχει αναφορά μεν στο ΠΑΣΟΚ, από το οποίο και προέρχεται, αλλά συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις της κεντροαριστεράς και στελέχη με αυτοδιοικητική αναφορά.

«Θα δώσουμε την μάχη με τον πετυχημένο δήμαρχο Γαλατσίου και καλό φίλο Γιώργο Μαρκόπουλο», είπε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα ενεργήσουν από κοινού για το καλό της Αυτοδιοίκησης.

Στη Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων του Ανδρέα Ευθυμίου σημειώνεται ότι οι Δήμοι τα τελευταία χρόνια κινούνται μέσα σε ένα ομιχλώδες τοπίο συνειδητής δυσαρμονίας και υποβάθμισης που υπονομεύει το μέλλον τους και τις προοπτικές των τοπικών κοινωνιών.

«Η Π.Ε.Δ. Αττικής όλα αυτά τα χρόνια», τονίζει, «δεν παρουσίασε ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα, ένα διεκδικητικό πλαίσιο για τις κρίσιμες αλλαγές που έχουν ανάγκη οι Δήμοι της Αττικής. Αντέδρασε χλιαρά στις κεντρικές επιλογές που έπληξαν το θεσμό, μέσα από συνεχείς πρόχειρες, αντικρουόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που κάθε φορά εξυπηρετούσαν τις επιδιώξεις της κεντρικής Διοίκησης, χωρίς κανένα διάλογο, καμία θεσμική θωράκιση».

Σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου, καθίσταται πλέον αδήριτη και επιτακτική η ανάγκη της αναβάθμισης του ρόλου της Αυτοδιοίκησης, ως βασικού πυλώνα του πολιτικού συστήματος και η εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου με βάση τις Θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Χάρτας Τοπικής Αυτονομίας (ΕΧΤΑ) και των αρχών της εγγύτητας και της επικουρικότητας.

Διαβάστε επίσης: Ανδρέας Ευθυμίου στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ για ΠΕΔΑ: «Θέλουμε να ενώσουμε και όχι να διαιρέσουμε»

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση και το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ