Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αποφασισμένος να βγει στους δρόμους ο δήμαρχος Ηλιούπολης αν δεν ξεκινήσει η Αστική Σήραγγα

Εξοργισμένος με την καθυστέρηση έναρξης της πολυδιαφημισμένης Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης και αποφασισμένος να βγει ακόμη και στους δρόμους, αν δεν ξεκινήσει άμεσα το έργο, εμφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ο δήμαρχος της πόλης, Στάθης Ψυρρόπουλος.

Μάλιστα, ανακοίνωσε τη συνεργασία του, ειδικά γι’ αυτό το θέμα, με τον όμορο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Όπως είπε, ήδη έχει κανονίσει να συναντηθεί με τον δήμαρχο, Γιάννη Κωνσταντάτο, προκειμένου να συγκληθεί Διαδημοτικό Συμβούλιο.

«Μετά το Διαδημοτικό Συμβούλιο και την απόφαση που θα πάρουμε, ενδέχεται να βγούμε και στο δρόμο», είπε ο κ. Ψυρρόπουλος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, και πρόσθεσε: «Ως δήμαρχος σας θέλω όλους δίπλα μου».

Ο κ. Ψυρρόπουλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, ο οποίος του διεμήνυσε – όπως είπε –  εμμέσως πλην σαφώς ότι τα 700 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται, ως συμμετοχή του Δημοσίου για την έναρξη του έργου, δεν υπάρχουν. Επίσης, ο κ. Ταχιάος φέρεται να είπε στον δήμαρχο ότι ζήτησε νέα πρόταση από τις δύο μελετητικές εταιρείες, προκειμένου να μειωθεί η συμμετοχή του Δημοσίου.

«Η θέση της δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρη: δεν μπορεί να γίνονται μελέτες χωρίς τη συμμετοχή του Δήμου Ηλιούπολης. Αυτές οι μελέτες τι κρύβουν; Δεν πρέπει να ξέρουμε; Μας είπε ο υπουργός ότι είναι έτοιμες. Και ποια είναι τελικά η επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου; Διότι επίσημη ενημέρωση εγώ, τουλάχιστον στο επίπεδο των μελετών, δεν είχα. Η μόνη ενημέρωση που έχω είναι ότι υπάρχει έλλειμμα στα κονδύλια του κράτους. Δεν πρέπει να φύγει αυτή η πρώτη προτεραιότητα για την πόλη», τόνισε ο κ. Ψυρρόπουλος, και συνέχισε: «Πρέπει να διεκδικήσουν αυτοί οι Δήμοι, και προφανώς ο δικός μας που σηκώνει όλο αυτό το μεγάλο έργο, ό,τι του αναλογεί από το Υπουργείο. Και πλέον συνάδελφοι θα λάβουμε και πολύ δραστικά μέτρα γι’ αυτόν τον δρόμο. Δραστικά μέτρα κινητοποιήσεων πλέον. Έχει εξαντληθεί η υπομονή κάθε Ηλιουπολίτη. Κάθε φορά σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο συζητάμε τα ίδια πράγματα, και ακόμη το Δημόσιο δεν το έχει εντάξει στο πρώτιστο προγραμματισμό του; Εγώ θα μιλήσω ακόμη και σήμερα με τον συνάδελφο δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, για να γίνει ένα διαδημοτικό συμβούλιο και να πάρουμε μία κοινή απόφαση. Οι Δήμοι πρέπει να είναι συμμέτοχοι σε αυτά τα έργα. Το θέμα γιγαντώνεται όχι μόνο λόγω της επένδυσης στο Ελληνικό, αλλά επειδή η ίδια η ζωή στα Νότια Προάστια έχει αλλάξει – από την Ηλιούπολη μέχρι τον Σαρωνικό». Σύμφωνα με τον κ. Ψυρρόπουλο, όλο και περισσότερος κόσμος έρχεται να μείνει στα Νότια Προάστια. Αν συνυπολογιστούν και όλοι όσοι θα εργαστούν σ’ αυτή την πόλη που θα δημιουργηθεί μέσα στο Ελληνικό «… φανταστείτε η Ηλιούπολη τι έχει να τραβήξει απ’ όλη αυτή την ιστορία».

Να σημειωθεί ότι η Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης θα αποτελέσει έργο ανάσας για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής. Εχει υπολογιστεί ότι ο χρόνος μετακίνησης των οδηγών από τη Λεωφ. Κατεχάκη στη Λεωφ. Βουλιαγμένης (και το αντίστροφο) θα είναι 10 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Στ. Ψυρρόπουλου – Ν. Ταχιάου για την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ