Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Βαριές κουβέντες και αποχωρήσεις στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Ένταση επικράτησε στη αποψινή (βράδυ Πέμπτης) ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Αγίου Δημητρίου, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση δύο παρατάξεων: της πρώην δημάρχου, Μαρίας Ανδρούτσου (Αλλάζουμε την Πόλη * Συμμετέχουμε – Ενώνουμε) και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Από την έναρξη της συνεδρίασης και επί μία ώρα οι εκπρόσωποι των παρατάξεων διαφωνούσαν επί της διαδικασίας. Ουσιαστικά η διαφωνία αφορούσε το αν μπορούσε να γίνει συζήτηση πάνω στα θέματα που επρόκειτο να θέσουν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων στη Δημοτική Αρχή ή όχι.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κων. Σταυρόπουλος, ήταν της άποψης ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, και με δεδομένο ότι δεν απαιτείται απαρτία αφού δεν τίθεται θέμα ψηφοφορίας, δεν πρέπει να συζητείται εκτενώς κάθε θέμα.

Με τη θέση αυτή διαφώνησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έντονης συζήτησης που ακολούθησε δεν έλειψαν και υπονοούμενα περί δημοκρατικής συμπεριφοράς.

Ακολουθεί μικρός διάλογος από τη συνεδρίαση

Μαρία Ανδρούτσου (Αλλάζουμε την Πόλη * Συμμετέχουμε – Ενώνουμε): Κύριε πρόεδρε, δεν θα συμμετέχουμε στο θέατρο του παραλόγου που προσπαθείτε να στήσετε. Φοβάστε ακόμη και σε ερωτήσεις που έχετε πάρει πέντε μέρες πριν και ξέρετε τι θα απαντήσετε, μήπως σας κάνει κάποιος συνάδελφος ερώτηση;

Κων. Σταυρόπουλος (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου): Κοιτάχτε την περίφημη Νίκαια, απ’ όπου έφυγε ο κ. Ιωακειμίδης και ήρθε νέος δήμαρχος. Εκανε συνεδρίαση χθες (σσ Τετάρτη). Κοιτάχτε πως έκαναν συνεδρίαση. Ακριβώς όπως σας το λέω…

Μαρία Ανδρούτσου (Αλλάζουμε την Πόλη * Συμμετέχουμε – Ενώνουμε): Κύριε πρόεδρε, είναι ομογάλακτός σας. Και μάλλον είναι αντίληψή σας να μην συζητάτε…

Γιάννα Κωνσταντίνου (Αλλάζουμε την Πόλη * Συμμετέχουμε – Ενώνουμε): Θέμα αντίληψης είναι. Τί σημαίνει συζήτηση και πώς λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Πείτε μας την αντίληψή σας, γιατί απ’ ότι καταλαβαίνω έχετε άλλη αντίληψη… Και το ‘73 είχατε μια άλλη αντίληψη…

Η φράση αυτή πυροδότησε νέα, μεγαλύτερη ένταση.

Κων. Σταυρόπουλος (πρόεδρος Δ. Σ.): «Αυτές είναι μομφές και δεν θα τις δεχτούμε εδώ μέσα. Ανακαλέστε».

Γιάννα Κωνσταντίνου (Αλλάζουμε την Πόλη * Συμμετέχουμε – Ενώνουμε): «Ανακαλώ αρκεί να μη γίνεται καταστρατήγηση των νόμων».

Ο Αθανάσιος Μπαμπανάς, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης, αντιπρότεινε σε κάθε ερώτηση και αφού δίδεται η απάντηση από τον δήμαρχο, να γίνονται δυο, το πολύ τρεις, επιπλέον ερωτήσεις. «Δεν φοβόμαστε τίποτα, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε όλα», είπε. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Δ.Σ. επέμεινε στην αρχική του θέση, λέγοντας: «Η διαδικασία είναι αυτή που πρότεινα. Ποιος συμφωνεί και ποιος δε συμφωνεί…».

Αμέσως αποχώρησε η παράταξη με επικεφαλής την πρώην δήμαρχο, Μαρία Ανδρούτσου. Ακολούθησε η Λαϊκή Συσπείρωση, αφού προηγουμένως η δημοτική σύμβουλος, Παναγιώτα Δήμου, δήλωσε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο απαξιώνεται όλη η διαδικασία. «Αν όντως θέλει η κυβέρνηση να καταργήσει την προ ημερησίας συζήτηση θα μας βρει απέναντι, γιατί αυτό μας κόβει τη δυνατότητα να θέσουμε απλά ερωτήματα. Εμείς θέλαμε να αξιοποιήσουμε τη λογοδοσία για να γίνει συζήτηση σε κάποια θέματα. Έτσι κι αλλιώς σήμερα δεν θα παίρναμε απόφαση. Άρα για ποιο λόγο να μην συζητήσουμε πάνω σε κάποια θέματα;», ρώτησε.
Ο πρόεδρος του ΔΣ της ζήτησε να μην αποχωρήσει. «Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία που θα τραβήξει έτσι για 5 χρόνια», απάντησε η κυρία Δήμου. «Αυτό μας προβληματίζει. Αν δεν υποχωρήσετε θα αποχωρήσουμε, διότι δεν έχει νόημα αυτό από την πλευρά μας…».

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ