Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Πρασίνισε το παραλιακό κομμάτι της Βάρκιζας

Διακόσια μεγάλα δέντρα φυτεύτηκαν στο παραλιακό κομμάτι της Βάρκιζας. Η παρέμβαση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», είναι σε εξέλιξη και περιλαμβάνει, εκτός από τις φυτεύσεις, την τοποθέτηση προπαρασκευασμένου φυσικού χλοοτάπητα, νέο αστικό εξοπλισμό, διαδρομές περιπάτου και υπόγειο δίκτυο άρδευσης από τα «Κανάρια» έως την δεύτερη είσοδο της οργανωμένης ακτής Βάρκιζας.

Το πρώτο στάδιο εργασιών ξεκίνησε το καλοκαίρι από τα «Κανάρια» έως τις Αλκυονίδες και σειρά πήρε το πλακόστρωτο της Βάρκιζας. Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες στο χώρο έξω από το πρώην Yabanaki. Συνολικά, έχουν φυτευτεί 200 μεγάλα δέντρα κυρίως φυλλοβόλα και αειθαλή αλλά και εκατοντάδες φυτά. Τα δέντρα έχουν φυτευτεί σε θέσεις που η δενδροκάλυψη είναι ελλιπής. Η φύτευση αλλού είναι ελεύθερη, σε διάσπαρτες θέσεις και αλλού σε σειρές, σχηματίζοντας δενδροστοιχίες.

Σε όλη την έκταση που πραγματοποιείται η πράσινη ανάπλαση έχει εγκατασταθεί εξελιγμένο υπόγειο σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Η συνέχιση των εργασιών αφορά την τοποθέτηση προπαρασκευασμένου φυσικού χλοοτάπητα, σε έκταση 9.350 τ.μ.

Το τελευταίο στάδιο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Βάρκιζας θα αφορά την εγκατάσταση νέου αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, κάδοι, φωτιστικά σώματα).

Διαβάστε επίσης: Έπαινος για την πλατεία Νυμφών στη Βουλιαγμένη

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ