Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Ένταση στο ΔΣ για την καθαριότητα – Αποχώρησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο δήμαρχος, Στάθης Ψυρρόπουλος, επέρριψε ευθύνες στον προκάτοχό του, Γιώργο Χατζηδάκη, για ό,τι παρέλαβε στον τομέα της Καθαριότητας. Λόγο στο λόγο, δεν άργησε να ξεσπάσει καυγάς μεταξύ των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν σταδιακά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με τελευταία αυτή του Γιώργου Χατζηδάκη, κατηγορώντας τον δήμαρχο για «έπαρση».

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο δήμαρχος, φανερά εκνευρισμένος από την εξέλιξη της συζήτησης έως εκείνη την ώρα, είπε: «Δεν θέλω να δυναμιτίσω το κλίμα. Όμως, υπήρχε μία διάθεση, μέσα σε 50 μέρες να ερωτόμαστε εμείς για την κατάσταση της Καθαριότητας. Πείτε όπου θέλετε ότι ο Ψυρρόπουλος είπε ότι παρέλαβε χάλια στην καθαριότητα. Πείτε το, να δούμε τις θα σας πουν… Η εικόνα που παρουσιάστηκε από κάποιους συναδέλφους είναι σε έναν κόσμο ονειρικά πλασμένο. Ανέφερε η προηγούμενη διοίκηση ότι παραλάβαμε κάποια νέα οχήματα. Να θυμίσω ότι είχε παραλάβει και η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου νέα οχήματα, πάνω από 10, στα οποία το ένα, το μεγάλο, που θα βγει στην πόλη την επόμενη εβδομάδα, ήταν 4 χρόνια ακινητοποιημένο και πληρώναμε 7.000 ευρώ τον μήνα σε leasing. Και δεν υπήρχε ντροπή. Είναι ντροπή να παίζετε με τη νοημοσύνη του δημότη. Παραλάβαμε 70 ακινητοποιημένα οχήματα και προσπαθούμε να τα βγάλουμε στην πόλη. Και είμαστε υπερήφανοι που έχουμε βγάλει ένα JCB φορτωτή που ήταν στα μαύρα του τα χάλια, μια αρπάγη έξτρα – παραλάβαμε μία κι αυτή μισοδιαλυμένη. Προσπαθούμε να τη βγάζουμε πρωί – βράδυ. Έχουμε φτιάξει το πλυντήριο, από τις πρώτες μέρες της διοίκησής μας, το οποίο δεν είδαμε ποτέ στην πόλη επί θητείας σας, φτιάξαμε την νταλίκα… Παραλάβαμε ένα χάος. Αυτή δεν ήταν υπηρεσία. Ήταν εκτός υπηρεσίας – έτσι την είχατε θέσει…».

Αναφερόμενος στην ανακύκλωση είπε ότι η προηγούμενη διοίκηση την είχε φθάσει στο 4,5%, «από τα τελευταία ποσοστά στη χώρα», όπως είπε, και δεσμεύθηκε ότι θα τη φθάσει στο 6%, στο 8% και στο 10%, «διότι έχουμε θέληση και οργάνωση για την Καθαριότητα και έναν επικαιροποιημένο Κανονισμό που θα τον φέρουμε για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο».

«Ποιος δεν θυμάται την Ηλιούπολη την 1η Γενάρη 2024;», ρώτησε ο κ. Ψυρρόπουλος, και συνέχισε: «Έβλεπες παντού κλαδιά, ογκώδη… Σπίτια ολόκληρα έξω… Και αυτή τη στιγμή εμείς ως Δημοτική Αρχή είμαστε υπερήφανοι για την καθαριότητα που έχει η πόλη αυτή τη στιγμή. Γυρνάω την πόλη πρωί – βράδυ και είμαι υπερήφανος. Με τα μέσα που έχουμε σας πληροφορώ ότι είναι η καθαρότερη πόλη τα τελευταία χρόνια. Να μη μιλήσουμε για τα έξοδα που έχουν γίνει. Περισσότερα από 300.000 ευρώ το χρόνο σε ανταλλακτικά και παραλάβαμε ένα “νεκροταφείο” αυτοκινήτων – 70 αυτοκίνητα χαλασμένα…».

Στ. Ψυρρόπουλος: «Και βέβαια θα συνεργαστώ με τον ιδιωτικό τομέα όπως κάθε πολιτισμένο Δήμος»

Ο δήμαρχος Ηλιούπολης συνεχίζοντας την τοποθέτησή του είπε ότι έχει εκλεγεί από τον κόσμο για να καθαρίσει την Ηλιούπολη. Τα υπόλοιπα που λέγονται εδώ ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε την Καθαριότητα, λες και γίνεται να ιδιωτικοποιήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της Καθαριότητας… Και να θέλαμε να το κάνουμε, δεν γίνεται. Αλλά και ποιος δεν συνεργάστηκε με ιδιώτες; Βεβαίως και θα συνεργαστούμε με τον ιδιωτικό τομέα. Ξεκάθαρα. Όπως κάνει κάθε πολιτισμένος Δήμος. Θα συνεργαστούμε με ιδιωτικό φορέα για να μπορέσουμε να μειώσουμε τον τόνο. Δεν μπορεί να δίνουμε τόσα λεφτά και να μην έχουμε αυτή τη στιγμή να πληρώσουμε μισθούς… Εκεί φτάσατε τον Δήμο. Σ’ αυτό το κατάντημα…».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δημοτικών συμβούλων από την παράταξη του κ. Χατζηδάκη με τον κ. Ψυρρόπουλο να απαντά: «Δεν σας φοβόμαστε. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Διαβάστε επίσης: Χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη η Ηλιούπολη

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ