Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Επεισοδιακή έναρξη του συνεδρίου της ΚΕΔΕ – Με ντουντούκες και πανό η ΠΟΕ – ΟΤΑ μέσα στην αίθουσα

Της Ελενας Φυντανίδου

Επεισοδιακά ξεκίνησε, το πρωί του Σαββάτου, λίγο μετά τις 10πμ, η συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στο ξενοδοχείο Caravel.

Εκπρόσωποι της ΠΟΕ – ΟΤΑ και συμβασιούχων εργαζομένων στους Δήμους κατέκλυσαν την αίθουσα, όπου είχε αρχίσει να γεμίζει με συνέδρους, στήνοντας πανό περιμετρικά και φωνάζοντας συνθήματα με ντουντούκες. «Οι Δήμοι ανήκουν στους δημότες, όχι στους μεσάζοντες και στους ιδιώτες», ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα, ενώ διατράνωσαν τα δύο βασικά τους αιτήματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση των Δήμων και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ανάμεσα στους παραλήπτες των μηνυμάτων που έστειλαν οι εργαζόμενοι, προειδοποιώντας ότι «ο Μάρτιος θα είναι δύσκολος μήνας για την κυβέρνηση», ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο οποίος έχει στο χαρτοφυλάκιό του τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«40% των θέσεων είναι κενές»

«Λείπει 40% του προσωπικού στους Δήμους όλης χώρας. Έχουμε πολλά εργατικά ατυχήματα. Η περιφέρεια στενάζει», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, ρίχνοντας ευθεία βολή προς την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. «Η κυρία Κεραμέως είναι εξαφανισμένη. Της έχουμε ζητήσει συνάντηση εδώ και μήνες, και ακόμη τίποτα…», είπε.

«Δεν θέλουμε ψήφισμα. Θέλουμε κλείσιμο των Δήμων»

Ο κ. Τράκας ζήτησε από τους δημάρχους να αντιδράσουν μαζί με τους εργαζόμενους. «Η κυβέρνηση σάς κατήργησε το αυτοδιοίκητο. Που ακούστηκε οι Δήμοι να μην μπορούν να κάνουν προσλήψεις ή να υποχρεούνται να κάνουν έφεση στα δικαστήρια στην περίπτωση δικαίωσης των συμβασιούχων, αλλιώς να διώκονται όπως η πρώην δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου;», ρώτησε και σημείωσε: «’Η είσαι με τους δημότες ή είσαι με την κυβέρνηση».

Τέλος, πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κάλεσε τους δημάρχους να μην εκδώσουν σήμερα ένα απλό ψήφισμα, αλλά να κλείσουν τους Δήμους διεκδικώντας προσλήψεις και χρηματοδότηση.

Στη συνέλευση μίλησε και ο πρόεδρος των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων, Κώστας Ριζόπουλος. «Σκεφθείτε λίγο κι εμάς που θέλουμε μόνιμη, σταθερή δουλειά, για να ζήσουμε την οικογένειά μας. Δεν μπορούμε να ζούμε με ανασφάλεια».

Διαβάστε επίσης: Το Σάββατο, 2 Μαρτίου, οι εκλογές της ΚΕΔΕ

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ