Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στ. Μαμαλάκης: «Θέλουμε οι δημότες μας να απολαμβάνουν την πόλη τους χωρίς φόβο»

Διευρυμένη συνάντηση με τη συμμέτοχη εκπροσώπου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και υψηλόβαθμων αξιωματούχων του υπουργείου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αγίου Δημητρίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας, στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης και τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα του δημάρχου, Στέλιου Μαμαλάκη, προς τον υπουργό, συμμετείχαν, ο συνεργάτης του υπουργού, Γεώργιος Γαλιάτσος, ο υποστράτηγος, Παναναγιώτης Κολλιντζάς, προϊστάμενος Κλάδου Τάξης Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, Κανέλλος Νικόλαος, ο διοικητής της ΔΙΑΣ Αθηνών, Πέτρος Λαγουδάκος, ο ταξίαρχος, Σωτήρης Καλταμπάνης δ/ντης Υποδιεύθυνσης Περιπολιών. Από το Τμήμα Ασφάλεια Αγίου Δημητρίου, ο αστυνόμος Α’, Στυλιανός Καλκοπέδης, από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Δημοσθένης Λαδάς, ο αστυνομικός διευθυντής, Θεόδωρος Χρονόπουλος, προϊστάμενος (ΥΕΕΔ/ΔΑΑ) ΟΠΚΕ & ΔΡΑΣΗ και από τη δ/νση Τροχαίας Αττικής ο Α/Β’ (ΟΕΠΤΑ), Βασίλης Κουβατάς. Από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Εποπτείας Πόλης, Γιώργος Ταμπακόπουλος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα που αφορούν στο Αυτοτελές Τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας, Μιχάλης Καραϊσκάκης και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας, Παναγιώτης Ανδρεόπουλος.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μαμαλάκης δήλωσε: «Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Θέλουμε οι δημότες μας να απολαμβάνουν την πόλη τους χωρίς φόβο. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη θετική ανταπόκριση των στελεχών και των αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και είμαι βέβαιος ότι με τη στενή συνεργασία όλων μας τα παραβατικά φαινόμενα θα περιοριστούν στο ελάχιστο. Μεταξύ των αιτημάτων που διατυπώσαμε είναι η αύξηση του αστυνομικού δυναμικού, να υλοποιούνται συχνότερες και εστιασμένες περιπολίες σε σημεία που εντοπίζονται φαινόμενα βίας. Συζητήσαμε επίσης θέματα που αφορούν στην ομαλή κυκλοφοριακή ρύθμιση σε οδούς που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, όπως για παράδειγμα η ευρύτερη περιοχή του Athens Μetro Mall. Επιπλέον συμφωνήσαμε να υπάρξει στενή συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα που προκύπτουν. Ειδική αναφορά έγινε και σε θέματα πρόληψης και ενημέρωσης, καθώς και στοχευμένων δράσεων με τη συμμετοχή παιδιών και εφήβων».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Υπουργείου και οι αξιωματούχοι ενημέρωσαν τον δήμαρχο και τα στελέχη ότι ήδη έχουν δρομολογήσει σειρά παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν θεαματικά την εικόνα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου. Ωστόσο σημείωσαν ότι η εικόνα συγκριτικά με ένα έτος πριν είναι σαφώς καλύτερη. Μάλιστα επεσήμαναν ότι προς την κατεύθυνση αυτή έχει συμβάλει σημαντικά και ο Δήμος, καθώς έχουν επιλυθεί ζητήματα όπως ο περιορισμένος φωτισμός πλατειών κτλ.

Διαβάστε επίσης: Βαριές κουβέντες και αποχωρήσεις στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ