Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επιμορφωτικό πρόγραμμα «e-κονομία για όλους» για άτομα άνω των 55 ετών

Επιμορφωτικό πρόγραμμα «e-κονομία για όλους» για άτομα άνω των 55 ετών εφαρμόζεται στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο Δήμος, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση People Behind και την υποστήριξη της Alpha Bank, προσκαλούν τους δημότες άνω των 55 ετών να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Πρόκειται για ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα, αποκλειστικά για άτομα άνω των 55 ετών, με σκοπό την απόκτηση γνώσεων και την εκμάθηση βασικών εργαλείων για τις τραπεζικές συναλλαγές, τη διαχείριση των οικονομικών συναλλαγών, την ηλεκτρονική τραπεζική, την προστασία από ψηφιακές απάτες, τον έλεγχο του τραπεζικού λογαριασμού και την αποφυγή ενδεχόμενων κακοποιητικών συμπεριφορών σε βάρος ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Σε 4 συναντήσεις, διάρκειας έως 2 ωρών οι συμμετέχοντες θα βελτιώσουν τις γνώσεις τους στα εξής:

  • Στη διαχείριση της τραπεζικής τους κάρτας (έκδοση νέας κάρτας, χρήση στο ΑΤΜ, ασφάλεια και αποφυγή κινδύνων, διαφορετικά είδη κάρτας).
  • Στην ηλεκτρονική χρήση της κάρτας για την πληρωμή λογαριασμών και οφειλών του δημοσίου.
  • Στον εντοπισμό πιθανής προσπάθειας εξαπάτησης και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση που πέσουν θύματα.
  • Στην ηλεκτρονική τραπεζική (βασικές συναλλαγές πχ. μεταφορές χρημάτων και πληρωμές).
  • Στην προστασία της περιουσίας τους σε καταστάσεις που μπαίνουν ως εγγυητές, συνδικαιούχοι κλπ.
  • Στην αναγνώριση της οικονομικής εξαπάτησης ως μορφής κακοποίησης στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» (Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 18, 166 73 – πλησίον Δημαρχείου Βούλας), τις εξής ημερομηνίες: 2/4, 9/4, 16/4 και 23/4 και ώρες 10.30 – 12.30.

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εντελώς δωρεάν την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μαρτίου από τις 10.00 έως τις 13.00 στο τηλέφωνο 213-2019922.

Το πρόγραμμα «e-κονομία για όλους» υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης IQonomy της Alpha Bank.

Σημειώνεται ότι η People Behind είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με την ενδυνάμωση και εκπαίδευση των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, από το 2017.

Διαβάστε επίσης: Ηχηρό μήνυμα προς το ΥΠΕΝ, για τις οικοδομικές άδειες, έστειλε το ΔΣ – Υπερψηφίστηκε η πρόταση Κωνσταντέλλου

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ