Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στ. Μαμαλάκης: «Να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για ειρήνη, ισότητα και δημοκρατία»

«Σήμερα, είναι μια ευκαιρία για να αναστοχαστούμε για τις αξίες και τις ιδέες που διαμόρφωσαν την Ελλάδα και να αξιολογήσουμε σε ποιο βαθμό τις τηρούμε και εμβαθύνουμε σε αυτές. Πρέπει να εργαστούμε για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη στήριξη των αδύνατων και ευάλωτων ομάδων. Οφείλουμε να εργαστούμε για τον πολιτισμό της καθημερινότητας. Αυτός είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι σε αυτό!».

Τα παραπάνω δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Όπως ανέφερε, «ως ελληνική κοινωνία πρέπει να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά, την αδικία, την περιθωριοποίηση, τον αναλφαβητισμό, τα στερεότυπα και την προκατάληψη. Να επενδύσουμε στην παιδεία και να δημιουργήσουμε καλλιεργημένους ανθρώπους. Να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για ειρήνη, ισότητα και δημοκρατία, με γενναιότητα και ενσυναίσθηση. Κάθε μέρα, με κάθε κόστος. Γιατί έχουμε ευθύνη. Απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στα παιδιά μας!».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μαμαλάκης αναφέρθηκε σε ένα απόφθεγμα από την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη. «“N’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω”. Και σε αυτόν το καθημερινό αγώνα δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, γιατί όπως συμπλήρωνε ο αξεπέραστος Κρητικός συγγραφέας: “Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!”».

Διαβάστε επίσης: Στέλιος Μαμαλάκης: «Στόχος μας η υλοποίηση σημαντικών έργων πνοής στον Άγιο Δημήτριο»

Ειδήσεις από τον Αγιο Δημήτριο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ