Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ξεκινά το 36ο Παιδικό-Νεανικό Φεστιβάλ του Δήμου

Ένας από τους μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας, το Παιδικό-Νεανικό Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα, ανοίγει την αυλαία του στις 7 Απριλίου φτάνοντας αισίως στο 36ο έτος του.

Για μια ακόμη χρονιά η νέα γενιά του Δήμου, πιστή στο ραντεβού της, είναι πανέτοιμη να μεταδώσει τον δημιουργικό ενθουσιασμό, την ζωντάνια της και πάνω απ’ όλα το ταλέντο της στο θέατρο, την μουσική, τον χορό και το τραγούδι.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Λόρδο Βύρωνα, μιας και φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον θάνατό του και 100 χρόνια από την ονοματοδοσία της πόλης προς τιμήν του. Το μότο του φεστιβάλ είναι «δεν σου μένει παρά να εύρης ό,τι εγύρευες παντού…» και αποτελεί απόφθεγμα του μεγάλου φιλέλληνα ποιητή.

Το 36ο Παιδικό – Νεανικό Φεστιβάλ ξεκινά στις 7 Απριλίου και ολοκληρώνεται με μια ιδιαίτερη τελετή λήξης στις 21 Απριλίου.

Ακολουθεί το μήνυμα του δημάρχου Βύρωνα, Αλέξη Σωτηρόπουλου:

«Φίλες και φίλοι

Η ιστορία της πόλης είναι οι άνθρωποί της. Πολλές φορές όμως την ιστορία μιας πόλης την διαμορφώνουν και οι θεσμοί της.

Οι θεσμοί αντέχουν στο χρόνο όταν οι τοπικές κοινωνίες τους αγκαλιάζουν.

Είμαστε περήφανοι που στον Βύρωνα έχουμε ένα τέτοιο θεσμό, όπως το Παιδικό -Νεανικό Φεστιβάλ με τόσο ισχυρά θεμέλια που ο δυναμισμός του και το πάθος περνά από γενιά σε γενιά και κρατά 36 χρόνια.

Φτάνοντας λοιπόν στο 36ο έτος του Φεστιβάλ, οι Βυρωνιώτες μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι έχουμε έναν από τους πλέον ισχυρούς πολιτιστικούς θεσμούς της νέας γενιάς της χώρας μας.

Φέτος, το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Λόρδο Βύρωνα, τον μεγάλο φιλέλληνα ποιητή που χάραξε ανεξίτηλα την νεοελληνική Ιστορία και του οποίου το όνομα φέρει τιμητικά ο Δήμος μας. Άλλωστε, φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τον θάνατό του και 100 χρόνια από την ονοματοδοσία της πόλης μας προς τιμήν του.

Ως δημοτική αρχή στηρίζουμε τον πολιτισμό ως προτεραιότητα και επακόλουθα τον σημαντικό αυτό θεσμό με όλα τα μέσα, ενώ στόχος μας είναι όχι μόνο να τον αναβαθμίσουμε τα επόμενα χρόνια, αλλά και να προχωρήσουμε στην διεύρυνση του, επανανοηματοδοτώντας τον στη νέα εποχή, πάντα σε συνεργασία με την σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Από τις 7 έως τι 21 Απριλίου λοιπόν η πόλη μας θα γεμίσει μελωδίες, χρώματα, πολιτισμό.
Σας προσκαλούμε όλες και όλους να χειροκροτήσουμε, να στηρίξουμε, να δώσουμε δύναμη στη νέα γενιά του Δήμου μας. Να είμαστε δίπλα της!».

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Διαβάστε επίσης: Ομάδα Εφήβων αποκτά ο Δήμος

Ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ