Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Α. Κονδύλης στην «Α» για εξώδικο ΤΕΕ: «Αυτά που συμβαίνουν δεν είναι σοβαρά»

Την αντίδραση των δημάρχων προκάλεσε το εξώδικο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) προς τους Δήμους Αλίμου και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μετά τις αποφάσεις που έλαβαν αναφορικά με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό.

Η πρώτη δήλωση – απάντηση του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, είναι η ακόλουθη:

«Θεωρώ ότι αυτά που συμβαίνουν δεν είναι σοβαρά. Δεν μπορεί κάποιος με ένα εξώδικο να μας “εμποδίσει” να προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη. Είναι κινήσεις εντυπωσιασμού που δεν βοηθούν καθόλου την κατάσταση. Σε λίγο θα στείλουν εξώδικο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Θα το διαβάσουμε και θα απαντήσουμε».

Ο κ. Κονδύλης απάντησε και στη δημόσια παρέμβαση που έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, δηλώνοντας τα ακόλουθα:

«Μέτρησα 33 υπερβολές, αναλήθειες και ψέματα στο άρθρο του κ. Στασινού για το επίκαιρο θέμα της καταχρηστικής δόμησης και των απαράδεκτα ψηλών κτηρίων, για τα οποία εκδόθηκαν ήδη δύο (2) Αποφάσεις του ΣτΕ.

Φυσικά, ο κ. Στασινός δεν βγάζει “άχνα” για τις χαριστικές προβλέψεις του Ν.Ο.Κ., που αφορούν π.χ. τα ‘πατάρια’, τα ‘έρκερ’, τα ‘κλιμακοστάσια’ κ.λπ. πολεοδομικά τρικ. Αντιθέτως, προσπαθεί περίπου να μας πείσει ότι “όσο πιο πολύ χτίζουμε, τόσο πιο πολύ ωφελούμε το περιβάλλον!”

Δεν παραλείπει να “περάσει και ένα χέρι” και τους Δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, τους Δημάρχους, ακόμα και τους πολίτες που τολμάνε να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Στασινός, χάνοντας την ψυχραιμία του, κατέφυγε σε ‘αγριάδες’ παλαιάς κοπής. Τα έχουν κάνει κι άλλοι αυτά, πρωτύτερα… Προφανώς τον πιέζουν με τις διαμαρτυρίες τους αρκετοί από τους ψηφοφόρους του (κατασκευαστές), μιας και τους ‘χαλάει τη σούπα’ η Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και οι ‘κακοί Δήμαρχοι’, που φταίνε για όλα τα δεινά της Ελλάδας…

Όμως με τέτοια άρθρα, δεν γίνεται κανένας πειστικός. Απεναντίας, κάνει τα πράγματα χειρότερα.»

Διαβάστε επίσης: Εξώδικο ΤΕΕ προς Δήμους Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Αλίμου για τον ΝΟΚ

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ