Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Άλιμος: Εγκαινιάστηκε η έκθεση του ζωγράφου Μάκη Θεοφυλακτόπουλου

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του διακεκριμένου ζωγράφου Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96).

Η Έκθεση τιτλοφορείται «Αύριο» και περιλαμβάνει νέα έργα του «θυελλώδους» μορφοπλάστη καλλιτέχνη.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, τόνισε τη σημασία του μεγάλου αυτού εικαστικού γεγονότος.

Ο επιμελητής της έκθεσης, καθηγητής Μάνος Στεφανίδης, μιλώντας για τη νέα δουλειά του κορυφαίου ζωγράφου, είπε: «Αυτό που εισπράττει ο θεατής είναι το έντονο χρώμα που δεν βολεύεται σε διακοσμητικότητες και είναι μία φόρμα πρωτόγνωρη και ακραία».

Για τα έργα μίλησε και ο τεχνοκριτικός Χάρης Καμπουρίδης, ενώ τελευταίος πήρε τον λόγο ο ίδιος ο Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αλίμου από τον Οκτώβριο του 2021.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο πρώην υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Αλίμου Αργύρης Αργυρίου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, η Γ.Γ. του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου Υβόννη Θεοδωρίδου, ο συλλέκτης Γιώργος Βογιατζόγλου, η Τζούλια Τσιακίρη από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό», ο Φάνης Σιαντής του «Εικαστικού Κύκλου», ο Αλιμιώτης ζωγράφος Χρήστος Αντωναρόπουλος και ο καθηγητής και εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου με δωρεάν είσοδο (Δευτέρα με Παρασκευή: 6-8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή: 11 π.μ.-1 μ.μ. & 6-8 μ.μ.), ενώ θα είναι ανοιχτή Τρίτη και Πέμπτη πρωί για τις ξεναγήσεις των σχολείων του Δήμου Αλίμου.

Διαβάστε επίσης: Τα πρώτα σχέδια της Νέας Μαρίνας παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ