Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Εκδηλώσεις μνήμης για την Μικρά Ασία

Ζωντανή την ιστορική μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής κρατά ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης που διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων για την Μικρά Ασία εξ αφορμής των 100 ετών από την καταστροφή. Διατηρώντας την ιστορική μνήμη, διοργανώνει τριήμερο αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες, με μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική Πλατεία Βούλας (Πλατεία Ιμίων) στο δημοτικό πάρκινγκ, έναντι του  Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου θα γίνει το Μικρασιάτικο Φεστιβάλ που διοργανώνεται για 7 η συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο, και αποτελεί θεσμό μνήμης για τις προσφυγικές οικογένειες που κατοίκησαν στη Βούλα το ’22.

Το φετινό τριήμερο αφιέρωμα περιλαμβάνει φωτογραφική έκθεση «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» σε επιμέλεια Στέφανου Χατζηστεφάνου, ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ, μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση με τίτλο «Αντίο Βουρλά», το θεατρικό μονόλογο «Μια ζωή μόνη.. η μοναξιά μιας ζωής» τη μουσική παράσταση «ΒΑΡΑ ΝΤΑΓΕΡΕ» με το Μπάμπη Βελισσάριο και τη Στέλλα Καρύδα. Επίσης, τη μεγάλη συναυλία με τους Κώστα Μακεδόνα, Ζωή Παπαδοπούλου και Βασίλη Λέκκα.

Διαβάστε επίσης: Δωρεά 11, 5 στρεμμάτων στον Δήμο για άθληση και αναψυχή

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από Bάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη στο amarysianotia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ