Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

«Λυκοφιλίες» ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για τον έλεγχο της ΠΟΕ – ΟΤΑ;

Ως πράξη κοινού αντιπολιτευτικού αγώνα μέσω του συνδικαλισμού στην Αυτοδιοίκηση μεταφράζεται από προσκείμενους στην κυβέρνηση εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης η προσπάθεια σύγκλησης των απόψεων στους κόλπους της ΠΟΕ- ΟΤΑ, μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρεται, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με εντολή του ίδιου του προέδρου του, το τελευταίο διάστημα μέσω κορυφαίων στελεχών του έχει εξαπολύσει επίθεση «φιλίας» σε «πράσινους» συνδικαλιστές και «πασοκογενή» σχήματα προκειμένου να διαμορφωθεί το αναγκαίο σκηνικό ώστε να εμφανιστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ερείσματα μέσα στο εργατικό «κίνημα.

Όσο οι εκλογές πλησιάζουν, το φλέρτ με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ εντείνεται στον χώρο του δημοσίου τομέα μέσω της δημιουργίας «συμμαχιών» στην ΑΔΕΔΥ όσο και μέσα στους ΟΤΑ μέσω της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μέσα από αυτήν την διαδικασία στοχεύει αφενός στο να εμφανιστεί ότι διαθέτει δυνάμεις που τον στηρίζουν μέσα στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και αφετέρου να χρησιμοποιήσει αυτούς τους χώρους ως «δεξαμενές» για να αντλήσει ψήφους στις επικείμενες εκλογές και ταυτόχρονα να αξιοποιήσει τους συνδικαλιστές ως «πολιορκητικό κριό» σε μια πιθανή επιχείρηση συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Φιλοκυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα ίσως γίνουμε μάρτυρες μίας κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων από την πλευρά των συνδικαλιστών της ΠΟΕ- ΟΤΑ… ακόμη και «δι’ ασήμαντον αφορμήν» προκειμένου να διατηρείται γόνιμο το έδαφος για αντιπολιτευτικό λόγο.

Και όλα αυτά ενώ η Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την βιωσιμότητά της.

Ειδήσεις από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ