Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Εργασίες καθαρισμού του Μνημείου των Εκτελεσθέντων και του Μουσείου Εθνικής ΕΑΜικής Αντίστασης

Στο πλαίσιο εργασιών προστασίας, αναβάθμισης και ανάδειξης των χώρων του Μνημείου των Εκτελεσθέντων και του Μουσείου Εθνικής ΕΑΜικής Αντίστασης, ξεκίνησαν εκτενείς εργασίες απομάκρυνσης tagging και graffiti από τις επιφάνειες των ιστορικών χώρων και την ανάδειξη των αρχικών υλικών κατασκευής τους, σε αρμονία με το περιβάλλον του πάρκου.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καισαριανής προχωρά τις εργασίες με τελικό στόχο την επικάλυψη των επιφανειών με ειδικό βερνίκι που θα επιτρέπει αφενός την εύκολη απομάκρυνση graffiti και tagging, αφετέρου την προστασία έργων τέχνης δρόμου που μπορεί να δημιουργήσουν καλλιτέχνες street art, σε τοίχους της πόλης, κατόπιν συνεννόησης με το Δήμο Καισαριανής και με σεβασμό στην ιστορία της πόλης.

Το Μνημείο των Εκτελεσθέντων αποτελεί Θυσιαστήριο της Λευτεριάς, αιώνιο σύμβολο του αγώνα για την ελευθερία και οφείλουμε να του φερόμαστε με τον αντίστοιχο σεβασμό. Το μόνο graffiti που θα διατηρείται πάντα στην πρόσοψη του Μουσείου Εθνικής ΕΑΜικής Αντίστασης είναι το ιστορικό “ΕΛΑΣ – ΕΑΜ – ΕΠΟΝ” .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ