Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δράσεις για την Τρίτη Ηλικία από τον Δήμο

Η ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής υγείας καθώς και μία ευκαιρία απόδρασης από την μοναξιά, μέσω της τέχνης και του χορού, για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας είναι ο στόχος της σειράς εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου που γίνονται την Κυριακή 26 Μαρτίου στην Τεχνόπολη Αθηνών, στο Γκάζι.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από τις 07:30 το πρωί στο Γκάζι και θα συνεχιστεί στο Χοροθέατρο «Κήρα Ιθασυμίγη» με ασκήσεις για την μνήμη, αλλά και την καλή ισορροπία του σώματος.

Οι δράσεις της εκδήλωσης που διοργανώνουν ο Δήμος Π. Φαλήρου σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, αποσκοπούν στην διατήρηση της ευεξίας των συμμετεχόντων, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης σωματικών και ψυχικών ασθενειών, να κοινωνικοποιούνται, να βελτιώνεται η διάθεσή τους και να νιώθουν μέλη μιας ομάδας.

Παράλληλα, με την άσκηση βελτιώνεται η φυσική τους κατάσταση και μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμών από πτώσεις, ενώ με την εκμάθηση καινούριων βημάτων ενισχύεται η εγκεφαλική δραστηριότητα, περιορίζοντας την απειλή εμφάνισης άνοιας ή αλτσχάιμερ.

Το σημαντικότερο όφελος του προγράμματος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η ανάπτυξη της κοινωνικότητας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, δεδομένου ότι η συχνή επαφή και η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους ενισχύει την αίσθηση αυτοεκτίμησης των μαθητών, οι οποίοι νιώθουν αποδεκτά μέλη της κοινωνίας, και όχι στο περιθώριό της.

Διαβάστε επίσης: Μαγικές στιγμές στο Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής στο Κλειστό Tae Kwon Do

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ