Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΛΑΕ-ΑΑ: “Ο Λαός έχει πάντα την επιλογή της ρήξης – Να αψηφήσουμε και πάλι τους μονοδρόμους…”

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου σημειώνει τα εξής:

“Η λαϊκή εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821 αποτελεί κορυφαίο γεγονός στην ιστορία του λαού. Ο κοινωνικός αγώνας ενάντια στον οθωμανικό ζυγό και στους εγχώριους κοτζαμπάσηδες διαμόρφωσε την προοπτική, την ιστορία και τις ελευθερίες του λαού μας, και αποτέλεσε παρακαταθήκη και παράδειγμα που ενέπνευσε διεθνώς τους λαούς για την κατάκτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το λαϊκό στοιχείο και οι λαϊκοί αγωνιστές, οι κλέφτες, οι άτακτοι, οι χωρικοί, που πολέμησαν για την εθνική απελευθέρωση, αλλά και συνάμα ενάντια στους ντόπιους καταπιεστές για τη γη και την ελευθερία, για κοινωνική δικαιοσύνη, όσο κι αν πολεμήθηκε κι επιχειρήθηκε να σβηστεί από τη λαϊκή μνήμη, καθόρισε τις εξελίξεις.

Η επανάσταση του 1821 είναι μια στιγμή που μας θυμίζει ότι η ιστορία προχωρά με λαϊκές επαναστάσεις και ρήξεις, παρακαταθήκη που ο λαός τίμησε σε όλες τις μεγάλες στιγμές που αντιμετώπισε την υποδούλωση, την εκμετάλλευση και το σφαγιασμό. Έτσι, ο λαός πάλεψε ενάντια στο τέρας το φασισμού και του ιμπεριαλισμού και νίκησε το 40’, με την Αντίσταση και το παλλαϊκό ΕΑΜικό επαναστατικό κίνημα, με τους ασίγαστους αγώνες του, έκτοτε, για κοινωνική δικαιοσύνη, ανεξαρτησία, με τους αιματοβαμμένους αγώνες του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό ζυγό και την μετατροπή της χώρας σε υποχείριο του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων.

Εμπνεόμαστε από αυτούς τους αγώνες και παίρνουμε θάρρος για τις μάχες που σήμερα δίνει ο λαός για να τσακίσει το μόνιμο καθεστώς της μνημονιακής Ελλάδας, ένα σύστημα διάλυσης, ξεπουλήματος και εκμετάλλευσης, που παραδίδει τα πάντα στην ολιγαρχία, αφήνοντας απροστάτευτες τις ανθρώπινες ζωές, οδηγώντας σε τραγωδίες, όπως αυτή στα Τέμπη. Ενάντια στην  υποταγή στον αμερικανονατοϊκό ιμπεριαλισμό, που χάρισε εκατομμύρια για τα χατίρια του ΝΑΤΟ και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ οι συγκοινωνίες, η υγεία, η εκπαίδευση είναι διαλυμένες, ενώ ο λαός αντιμετωπίζει καθημερινά το φάσμα της φτώχειας, της ακριβείας και της ανέχειας. Ενάντια σε μια κυβέρνηση που, για να κρατηθεί στην εξουσία, καταλύει τις ελευθερίες και χτίζει ένα ανελεύθερο, αστυνομικό κράτος των παρακολουθήσεων και της φίμωσης της κοινωνίας.

Με αγώνες, με ενότητα και αποφασιστική πάλη, με ρήξη, ο λαός και  νεολαία μπορούν να αψηφήσουν την αποδοχή των κάθε λογής μονοδρόμων που τους λένε ότι «έτσι είναι τα πράγματα και δεν αλλάζουν». Να μην αποδεχτούν τη μοίρα της φτώχειας και της ανελευθερίας, τη μοίρα όπου ζούμε από τύχη, τις δήθεν επιλογές της μίας ή της άλλης νεοφιλελεύθερης ερήμωσης. Ο Λαός έχει πάντα την επιλογή της ρήξης, της περηφάνειας και του αγώνα και μπορεί και πάλι να νικήσει τους σύγχρονους καταπιεστές, για να ανατρέψει τη μόνιμη επικυριαρχία των μνημονίων, να κερδίσει τη ζωή, την ελευθερία, την ανεξαρτησία του”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ