Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μία «Κυψέλη» κοινωνικά ευσυνείδητων πολιτών στην Ηλιούπολη

Ενημέρωση, δημιουργία δεσμών και ανταλλαγή πληροφοριών που αφορούν στις διαδικασίες εκπαίδευσης, αλλά και τον εθελοντισμό περιλάμβανε το πρόγραμμα της επίσκεψης των μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Ηλιούπολης στις εγκαταστάσεις της «Κυψέλη Εθελοντών» του Δήμου την Τετάρτη 29 Μαρτίου.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της Δράσης «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινότητα» που πραγματοποιεί το σχολείο με πρωτοβουλία της καθηγήτριας κ. Γεωργίας Γουλή.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν από την Εντεταλμένη Σύμβουλο Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς και πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννα Σκλαβενίτη για τη δημιουργία της Κυψέλης Εθελοντών του Δήμου και τις έννοιες του εθελοντισμού, της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Αφού ολοκληρώθηκε η ξενάγηση σε όλους τους χώρου, όπως της Ιματιοθήκης που έχει δημιουργήσει η «Κυψέλη Εθελοντών» και έγινε προβολή των δράσεών της, όπως η «Κάρτα του Δημότη» και το «Μητρώο Εθελοντών», με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών σε δράσεις εθελοντισμού, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Η Δράση «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινότητα» του 1ου ΓΕΛ Ηλιούπολης περιλαμβάνει επισκέψεις και σε άλλες κοινωνικές δομές του Δήμου, όπως Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνική Καφετέρια, Κοινωνικό Φροντιστήριο κ.ά. Στο τέλος Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, όπου οι μαθητές θα παρουσιάσουν σε όλη την σχολική κοινότητα τα αποτελέσματα της Δράσης τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ