Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Εννέα νέα οχήματα προστέθηκαν στη “μάχη” καθαριότητας της πόλης

Στην τελική του ευθεία βρίσκεται η διαδικασία ενίσχυσης του στόλου των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης, μετά και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την προμήθεια οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και μηχανημάτων έργου για τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η αγορά των νέων οχημάτων καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού είναι συνολικού κόστους 1,35 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου τα οποία καλύπτονται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 2», για την ένταξη στο οποίο η δημοτική Αρχή είχε καταθέσει σχετικό αίτημα.

Τα νέα οχήματα και ο εξοπλισμός θα συνεισφέρουν στην αποτελεσματικότερη αποκομιδή των σκουπιδιών, εξασφαλίζοντας, παράλληλα και καλύτερες συνθήκες εργασίας στους υπαλλήλους των αρμοδίων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος ο Δήμος θα αποκτήσει εννέα οχήματα εκ των οποίων:
• Έξι νέα απορριμματοφόρα τύπου πρέσας χωρητικότητας 12 m3 x 2 οχήματα, 10 m3 x 1 όχημα και 6 m3 x 3 οχήματα, αντίστοιχα.
• Ένα Πλυντήριο κάδων απορριμμάτων χωρητικότητας νερού 4.000 λίτρων.
• Έναν ελκυστήρα (τράκτορα) τύπου 6X4 και
• Ένα ημιρυμουλκούμενο, απορριμματοκιβώτιο με αυτόνομο σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων άνω φόρτωσης χωρητικότητας 56 m3.

Αναφερόμενος στην επικείμενη απόκτηση των οχημάτων καθαριότητας, ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Χατζηδάκης σημείωσε:

«Από την αρχή της θητείας μας είχαμε θέσει ως στόχο την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των μέσων που διαθέτει η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου μας ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά της, για μια πραγματικά καθαρή πόλη, που θα έχει την εικόνα που αρμόζει στις προσδοκίες των δημοτών. Τα οχήματα αυτά θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση λειτουργίας της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, προκειμένου να ενισχυθούν ουσιαστικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες».

Διαβάστε επίσης: Αλλαγή ωραρίου στα ΚΕΠ – Οι νέες τροποποιήσεις λόγω Πάσχα

Ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ