Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Απολογισμός και δεσμεύσεις για το αύριο από τον Α. Κονδύλη

Έναν πρώτο απολογισμό των έργων και δράσεων που έχουν γίνει, βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης, ή έχουν προγραμματιστεί, καθώς και μία προαναγγελία του προγράμματος για την επόμενη τετραετία έκανε ο δήμαρχος Αλίμου κατά την συνεδρίαση της παράταξής του, “Αγαπώ τον Άλιμο”.

Παράλληλα, κάλεσε τους δημότες σε συστράτευση στον αγώνα που δίνει η διοικούσα Αρχή για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τον εκσυγχρονισμό του Αλίμου.

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του ο Ανδρέας Κονδύλης τόνισε μεταξύ άλλων:
«Καλούμε σε συστράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και της πολιτικής, ώστε να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Να συνεχιστεί το έργο που αποδεδειγμένα όλοι γνωρίζουν ότι έχει γίνει και γίνεται, ώστε να συνεχίσει να ομορφαίνει ο τόπος μας και η ζωή μας. Ο Άλιμος που αγαπάμε, που δικαιούμαστε και που ονειρευόμαστε δεν πρέπει να είναι το έργο μόνο ενός Δημάρχου ή μίας παράταξης, αλλά το αποτέλεσμα της προσπάθειας και της συμμετοχής, της συστράτευσης, όλων των πολιτών, όλων των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, καθώς και σε αήθεις πρακτικές που έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον του είπε: «Έχουμε κάποιες δυνάμεις που χρησιμοποιούν μεθόδους του υποκόσμου και ανθρώπους που μπαινοβγαίνουν στις φυλακές (κανονικό περιθώριο, κοινωνικό) για να μας σπιλώνουν με ανώνυμα και συκοφαντικά έντυπα. Και έχουμε και κάποιες άλλες δυνάμεις, που κινούνται στο πολιτικό περιθώριο και ακολουθούν την τακτική της διαρκούς άρνησης και αντίρρησης, του όχι σε όλα, της αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση και του “πες πες, κάτι θα μείνει”. Είναι ατύχημα και κρίμα για την πόλη μας, να ρίχνουν τον δημόσιο βίο τόσο χαμηλά, να δίνουν το χειρότερο παράδειγμα για τη νέα γενιά και να απαξιώνουν την έννοια της πολιτικής. Αυτοί ποντάρουν στην παραπληροφόρηση των πολιτών ή στην ελλιπή πληροφόρηση των πολιτών, την οποία εμείς δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνεται».

Μάλιστα ο κ. Κονδύλης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πόλεμο με παράγοντες που λυμαίνονται την παραλιακή ζώνη της πόλης και προσπαθούν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες:
«Επιβάλλουμε τη νομιμότητα και διεκδικούμε όλα τα δικαιώματα του Δήμου μας στο παραλιακό μέτωπο, την ώρα που όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις δεν ‘βγάζουν άχνα’, δεν λένε κουβέντα για την κατάσταση αυτή».

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης έκανε εκτενή αναφορά στα έργα της διοίκησης του επισημαίνοντας:

– Υπόδειγμα καθαριότητας για όλη τη νότια Αθήνα και πρωταγωνιστής στον αγώνα για ανακύκλωση.
– Ενίσχυση του στόλου με 9 απορριμματοφόρα και συνολικά πάνω από 20 οχήματα, χωρίς δάνεια.
– Μέριμνα για το πράσινιο, που διαρκώς το περιποιούμαστε και το εμπλουτίζουμε. Έρχεται και η εφαρμογή με ψηφιακή καταγραφή των δέντρων, κάθε δέντρο θα έχει την καρτέλα του.
– αναβάθμιση του οδοφωτισμού με Led νέας γενιάς από το 2020, παρά τον λυσσαλέο πόλεμο της αντιπολίτευσης να σταματήσει το έργο. Καλά φωτισμένη πόλη, ασφαλής, οικολογικός και οικονομικός φωτισμός. Σωτήριος την περίοδο της κρίσης με την ακριβή ενέργεια με όφελος πάνω από 1.000.000 €.
–Δημιουργία και λειτουργία του θερινού κινηματογράφου Cine Alimos το 2016
– Λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας από το 2021. Λειτουργεί κάθε μέρα, και Σαββατοκύριακα, δωρεάν για όλους τους πολίτες, με το πιο διερυμένο ωράριο από κάθε άλλη δημοτική συγκοινωνία.

– Αποπληρωμή σωρευμένων χρεών του παρελθόντος 15.000.000 €, δηλ. το 56% όλων των μαζεμένων χρεών του Δήμου που ήταν 26.000.000 € το 2014 και σήμερα είναι 11.000.000 €. Χτίζουμε έναν οικονομικά υγιή και δυνατό Δήμο.
– αύξηση προϋπολογισμού του Δήμου Αλίμου από τα 29.000.000 € (το 2014) στα 74.000.000 € (φέτος, 2023). Δηλ. μέσα σε 1 έτος παρέχουμε στους πολίτες έργα, δράσεις και υπηρεσίες που παλιότερα γίνονταν σε 3 ή και περισσότερα χρόνια.
Εξ αυτών, τα 40.000.000 € είναι έργα που εξασφαλίσαμε με πολύ κόπο. ΠΗΓΑΜΕ και φέραμε χρήματα στην πόλη μας, για να γίνουν έργα για όλους τους πολίτες. Από πού τα φέραμε: Ταμείο Ανάκαμψης, Περιφέρεια Αττικής, ΕΣΠΑ, ΥΠ.ΕΣ. (ΑΤ), Πράσινο Ταμείο, Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής. Με κόπο, δουλειά και μεθοδικότητα, διεκδικούμε και το τελευταίο σέντ που μπορούμε να φέρουμε στον Άλιμο
– Δημιουργία Ψηφιακού Κόμβου το 2020, όπου πλέον κάθε πολίτης μπορεί από το κινητό του ή τον σπίτι του να συναλλάσσεται με τον Δήμο, από την απλή αίτηση ή πρωτοκόλληση ενός εγγράφου, μέχρι την πιο σύνθετη εργασία ή συναλλαγή.
– Αύξηση κατά 50% των τμημάτων στους Παιδικούς Σταθμούς, δημιουργώντας 11 νέα, ώστε ήδη να εξυπηρετούμε το σύνολο των παιδιών του Δήμου Αλίμου, αλλά και παιδιά (οικογένειες) από όμορους Δήμους.

– Συνεχής συντήρηση των παιδικών χαρών με διαρκώς καινούριες, ανακαινισμένες, φροντισμένες, ασφαλείς. Είμαστε από τους πρώτους Δήμους που απέκτησαν το ειδικό σήμα καταλληλότητας για όλες τις Π.Χ. από το ΥΠ.ΕΣ.
– Δημιουργία για πρώτη φορά στον Άλιμο αγωνιστικό χώρο ΣΤΙΒΟΥ στο γήπεδο Τραχώνων, το οποίο έχουμε ανακαινίσει ριζικά.
– Ανακαίνιση εκ βάθρων όλων των αθλητικών χώρων και δημιουργία υπαίθριων πάρκων γυμναστικής σε όλη την πόλη.
– Διαρκής συντήρηση και αναβάθμιση του κολυμβητηρίου που είναι το πλέον λειτουργικό σε όλον τον Νότιο τομέα και ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια Ολυμπιακών διαστάσεων στην Ελλάδα.
– Απόκτηση 40 στρεμμάτων μέσα στο πρώην Αεροδρόμιο, που θα αξιοποιηθούν για χρήσεις κοινής ωφέλειας, όπως το νέο μουσικό σχολείο, χώροι άθλησης-γήπεδα, πολιτιστικό κέντρο, Πινακοθήκη και άλλα.
– Συνεχείς παρεμβάσεις και έργα αναβάθμισης σε όλα τα σχολεία, τις εγκαταστάσεις και τα προαύλιά τους και διοργανώνουμε πρωτότυπες δράσεις, σε στενή συνεργασία με την σχολική κοινότητα.

– Επίλυση ζητημάτων, όπως η εξασφάλιση των δικαιωμάτων του Δήμου στη Μαρίνα Αλίμου που άνοιξε . Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για την ανάπλαση της, ύψους άνω των 50.000.000 €, η οποία θα την κάνει την πιο όμορφη στη νότια Αθήνα.
– Προσπάθειες για την δημιουργία κοιμητηρίου, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η πόλη.
– Ολοκλήρωση του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, ο οποίος εκκρεμεί να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και να γίνει Νόμος του Κράτους.
– Συμφωνία με τον Σκλαβενίτη για το Κτήμα Γερουλάνου, το οποίο θα περιέλθει κατά 65% στον Δήμο Αλίμου και θα γίνει ένα τεράστιο πάρκο πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής.
– Δικαστική διαμάχη για την απαγόρευση ανέγερσης πολυώροφων κτιρίων στην πόλη
– Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην παραλιακή ζώνη και την αποτροπή των αυθαιρεσιών.
– Επιτυχής διαχείριση των κρίσεων όπως η οικονομική, η υγειονομική και η ενεργειακή
Καταλήγοντας ο Ανδρέας Κονδύλης, αφού τόνισε ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει περάσει τα τελευταία χρόνια «Δια πυρός και σιδήρου», είπε ότι η διοίκηση αξιοποιεί την εμπειρία που απέκτησε, ώστε στην επόμενη θητεία της να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική και ο Άλιμος να εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για την Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Με νέο φορτηγάκι μεταφοράς γευμάτων ενισχύθηκε ο Δήμος

Ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ